Cedric Wijnants ruilt Red Vic Wilrijk in voor Fellows Ekeren.

“Ik heb de voorbije twee jaar bij Red Vic gespeeld. Hier heb ik veel bijgeleerd onder leiding van coach Johan Foerts. Het waren mijn laatste twee jaar als jeugdspeler dus ik wou deze ten volle benutten. Daarnaast vond ik het ook belangrijk om de connectie met seniors toch al te hebben. Het eerste jaar zijn we gezakt uit eerste provinciale en dat hebben we niet goed verteerd. We begonnen dit seizoen met een overwinning en nipte nederlagen in de voorbereiding maar die lijn hebben we niet kunnen doortrekken met degradatie als gevolg.”

Red Vic heeft een mooi project opgestart me de jeugd van Elite Athletes en ik zag mezelf niet honderd procent in dit project passen. Door de degradatie en het nieuwe project heb ik besloten om een andere club te zoeken. Voor een nieuwe team had ik een paar clubs in gedachten en heb ik met een paar ploegen contact gehad. Ik ken de ploeg van Ekeren goed omdat we dit seizoen elkaar vijf keer ontmoet hebben in de competitie, twee keer met de U21 en drie keer bij de seniors.”

“Ik wist dus dat hun heren B een jeugdige ploeg was met veel talent. Na contact gehad te hebben met de nieuwe coach van de B-ploeg, Bjorn van Marsenille, was ik helemaal mee me het project. Ekeren zet in op jeugd en heeft ook een aantal plaatsen in de A-ploeg voor de spelers van de juniors of de B-ploeg. Desalniettemin zijn mijn ambities zeker om top vijf te spelen met de B-ploeg en toch mee te dingen naar een plaats in de A-ploeg. Het zal zeker een aanpassing zijn om geen jeugd meer te spelen. Het is ook wel spijtig dat ik door COVID-19 onbewust mijn laatste jeugdmatch gespeeld heb. Ik kijk enorm hard uit naar het nieuwe seizoen en heb zeker het gevoel dat ik met hoge ambities aan het jaar kan starten.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u