Elke week, op donderdag om 11 uur, laten we een speler aan het woord. En die geeft elke week de fakkel door aan een andere speler. Deze week laten we Jana Raman aan het woord, op aangeven van Antonia Delaere.

BIOGRAFIE

Naam: Raman
Voornaam: Jana
Woonplaats: Valencia tijdens het seizoen, Laarne offseason
Beroep: profbasketter/podoloog
Leeftijd 29

VRAGEN

Wat is de grootste teleurstelling uit je carrière?
“Het jaar de ik de overstap maakte naar eerste klasse. Ik speelde die zomer het EK U16 en WK U21. Op het WK had ik last gekregen van mijn voet, maar wou dit aan niemand vertellen, want ik stond er wel mooi in die ploeg als 16-jarige… We werden vijfde op het WK, wat een topprestatie was! Even rust en direct  naar het EK U16 tot ik in fastbreak ging en landde op mijn slechte voet en een enorme pijnscheut kreeg, dat niet meer draaglijk was! Hier stond ik dan met de pijn die al even aansleepte, maar ik altijd verzwegen had. Twee maand rust en geen sport beoefenen! Ik had namelijk zes stressfracturen met verschillende ontstekingen errond!  Hierdoor miste ik de start van het seizoen in eerste klasse.”

Wat is het mooiste moment dat je in je carrière beleefde?
“Als ik de beelden terugzie, krijg ik er nog altijd kippenvel van. De kwalificatie voor de Olympische Spelen in Oostende was het mooiste moment tot nu toe.”

Wat wil je ooit nog bereiken met in je carrière?
“Mijn grootste droom en doel zijn de Olympische Spelen, wat normaal deze zomer ging gebeuren! Door deze moeilijke tijden weten we niet of de spelen zullen kunnen doorgaan, zelf niet in 2021. Voor de rest wil ik nog zo lang mogelijk meedraaien op het hoogste niveau!”

WIT/ZWART

Offense of defense? Offense
Tien punten of vijf assists? Vijf assists
Kracht of techniek? Techniek
Wedstrijd of training? Wedstrijd
Zone defense of man to man? Man to man

En volgende week krijg je een nieuw interview, met een andere speler, door Jana Raman uitgekozen.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u