Jolan Delboo stapt volgend seizoen over van Racing Brugge naar BBC Helios Ford Zottegem.

“Mijn transfer naar Zottegem is een logische keuze, mijn studies Toegepaste Architectuur zitten er op in Brugge. Ik speel al van jongs af aan in Zottegem, ik begon toen ik vijf was en verliet de club twee jaar geleden door mijn studies en ging ik voor Racing Brugge spelen.”

“Volgend jaar zal ik aantreden in vierde provinciale, maar ook in tweede. Zelf speel ik liever twee matchen op een weekend, ongeacht het niveau. Mijn ambitie voor volgend jaar is toch om een nadrukkelijke rol te spelen voor de B-ploeg. Dit jaar was voor mij wel een heel moeilijk jaar. Ik was tot begin februari geblesseerd aan mijn knieën, twee chronisch ontstoken patellapezen. Tijdens mijn blessure mocht ik niet lopen of springen, af en toe een shotje pakken mocht wel, waarvan ik optimaal gebruik maakte om mijn driepuntshot te onderhouden.”

“Na langzaam opbouwen mocht ik eindelijk terug beginnen spelen bij de U21. Ik speelde één match en ging het volgende weekend tegen Zottegem spelen, waar ook mijn broer speelt, maar corona stak er een stokje voor. Die ene match was direct wel een goede match waar ik wel mooie herinneringen aan over hou.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u