Als Ninane zijn licentie voor Top Division Two via het BAS haalt, dan dreigen de reeksen volledig door elkaar geschud te worden.

In een interview gisteren liet AWBB-voorzitter Delclef al weten dat de vraag van Neufchateau wel een zekere grond heeft. Dat Ninane een licentie zou halen, zou ook in de kaart spelen van Neufchateau dat van reeks wenst te veranderen. Als Ninane zijn licentie pakt, dan zouden er immers zes Luikse ploegen in de A-reeks zitten en dan lijkt het meer op een halve provinciale competitie.

Ninane gelooft heel hard in de licentie, maar het moet die wel halen voor het BAS. “De enige reden voor de weigering van de vergunning is dat de documenten een beetje laat zijn aangekomen”, zegt voorzitter Luc Dubois in L’Avenir. “We treffen niet de minste schuld. En ondanks een daling van onze inkomsten door het einde van de kampioenschappen en deze gezondheidscrisis, hebben we al onze coaches betaald. Alles is financieel in orde voor dit seizoen. Ik erken dat sommige documenten te laat zijn verstuurd. U moet weten dat ik een dokter ben en dat ik sinds het begin van deze crisis in de frontlinie zit. Ik heb twee keer officieel verzocht om een eenvoudige verlenging van de termijn, maar ik heb nooit een antwoord of een ontvangstbevestiging ontvangen. We gaan naar BAS en onze zaak zal gegrond zijn.

De voorzitter van Ninane zou het alvast fijn vinden om in de reeks van Neufchateau te zitten. “We kunnen al jaren goed met Neufchâteau opschieten. Er is altijd een geweldige sfeer en veel fans bij de wedstrijden. Vorig jaar, toen we naar Neufchâteau gingen, hebben we zelfs een gîte in de buurt gehuurd om er na de wedstrijd nog meer van te genieten.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u