Vandaag kent de Euromillionsleague de licenties voor komend seizoen toe. Morgen staat een meeting met de voorzitters van de clubs op de agenda.

Er lijken niet echt problemen te zijn voor de toekenning van de licenties. Verwacht wordt dat alle tien clubs het fiat krijgen om volgend seizoen in de Euromillionsleague te spelen.

Veel belangrijker is de meeting van zaterdag met de voorzitters van alle clubs. “We verwachten een zeker realisme”, bevestigt Wim Van de Keere, de general manager van de Basketball Pro League, aan La Meuse. “We hopen als prioriteit een brede consensus te bereiken, zo niet eensgezindheid, over een de opties voor volgend seizoen.”

“In het slechtste geval zouden we overeenstemming moeten bereiken over verschillende scenario’s om de competitie te starten. De clubs moeten het eens zijn over de gekozen competitieformule, maar ook zijn weigering om wedstrijden achter gesloten deuren te spelen bevestigen, social distancing in de zalen overwegen, het aantal toeschouwers beperken, sanitaire omstandigheden… Dit zijn allemaal richtlijnen voor het opstellen van een noodzakelijk en haalbaar stappenplan.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u