Ken Suy verlaat Wuustwezel en coacht en speelt volgend seizoen bij Essense Esbac.

“Ik speelde vorig jaar in Wuustwezel in tweede provinciale. Volgend jaar speel ik bij Essense Esbac in vierde, omdat ik ook coach zal zijn van de ploeg in derde provinciale. “Er zijn zeven transfers die de ploeg komen versterken uit hogere reeksen, tot eerste provinciale, omdat de ambitie er is om volgend seizoen over te gaan.”

“Ik ben van club veranderd omdat ik daar sportief een mooi project zie dat ik mee wil uitbouwen en in goede banen wil leiden. Ik ben een coach die veel roept, omdat ik heel hard meeleef, maar het beste uit elke speler wil halen. Ik vind ook dat spelers van herenploegen meer moeten doen dan alleen maar trainen en spelen. De jeugdmatchen leiden als scheidsrechter, af en toe eens supporter voor de jeugdploegen en helpen met clubactiviteiten. Ik verwacht dit ook andersom van jonge spelers dat deze komen supporteren voor hun seniorsploegen. Alle clubleden moet aan elkaar hangen en elkaar steunen, van de kleinste tot de grootste.”

“Ik geef elke dag training in de week of moet zelf trainen. Daarnaast ben ik ook officieel scheidsrechter en heb in eerste landelijk gefloten. Nu ben ik als scheidsrechter terug op provinciaal niveau omdat ik mij focus op het coachen.”

De zeven transfers zijn Steve Suy, Enzo Van Hooydonck, Matthias Smet, Jonathan Smet, Tibeau Rosé, Remi Decant en Mats Decant.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u