Alexander Van Hecke ruilt Wezen-Vrienden Geraardsbergen in voor BBC Houtem.

“Het afgelopen seizoen bij Wezen-Vrienden was voor mij samen met verscheidene ploeggenoten van de U21 een turbulent seizoen. De visie die de club ambieerde strookte niet met hoe wij tegenover het basketbal stonden. Voor mij persoonlijk was het een keuze tussen uit het basket te stappen of toch nog een andere club zoeken.”

“Wat voor mij een hoofdzaak was om bij een nieuwe club aan te sluiten was opnieuw spelvreugde vinden. In mijn keuze om niet te stoppen met basketbal heeft Kobe Van Der Mynsbrugge een belangrijke rol gespeeld. Al meer dan 10 jaar zijn we ploeggenoten en we kennen mekaar door en door. Hij zei me dan ook dat ik me niet mocht laten ontmoedigen door alles wat gebeurd is. Toch wil ik alle trainers en mensen die zich ingezet hebben voor de club bedanken voor de mooie afgelopen 14 jaar.”

“Ik koos voor BBC Houtem omdat ik er zelf regelmatig als tegenstander, bij zowel de A-ploeg als jeugd, op verplaatsing gespeeld heb. Telkens zag ik wat een goede sfeer in de club hing en hoe ze professioneel omgingen met jeugdwerking. Ik kwam in contact met de hoofdcoach van BBC Houtem die me het hele verhaal en de visie van de club voorlegde en open kaart speelde. Na dat gesprek was de keuze voor mij snel gemaakt.”

“Hoe iedereen mekaar in de club steunt en de familie sfeer die er hangt hebben voor mij de doorslag gegeven. De doelstelling voor mij is terug niveau te halen en zeer veel ervaring op te doen bij de B-ploeg die in tweede provinciale speelt. Daarnaast speel ik ook in de U21-ploeg en daar hoop ik mooi resultaten te kunnen neerzetten. We hebben een grote juniorenploeg die uit elk van de spelers het beste zal halen. De afgelopen jaren keek ik naast de wedstrijden bij senioren toch altijd uit naar de wedstrijd met de junioren.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u