Marion Baeskens speelt volgend seizoen voor Sint-Katelijne-Waver. Ze komt over van Villeneuve d’Ascq.

Het was een heel bewuste keuze om in Frankrijk te gaan spelen. “Het is een keuze waarover ik goed had nagedacht”, vertelt Baeskens aan L’Avenir. “Met de steun van mijn familie. Het Franse basketbal zou mij in staat stellen om te groeien als speelster. Ik wou doorgroeien via de U18 en de U20 naar het professionele team van de club en deel uit maken van de nationale ploeg.”

Na een moeilijk begin, vond Baeskens het juiste ritme. “Het was heel moeilijk om weg te zijn van thuis. Als ik naar mijn hart had geluisterd, had ik na een week al gestopt. Maar ik heb me aangepast, ik ben er aan gewend geraakt en beetje bij beetje is het opleidingscentrum een tweede familie geworden.”

Na twee jaar in Villeneuve d’Ascq speelde ze een jaartje in Arras. “Het was een persoonlijke keuze, maar de club ging er mee akkoord. Arras speelde in de tweede klasse, maar had financiële moeilijkheden. Daardoor waren ze op jonge speelsters aangewezen. Zo kon ik als 17-jarige in een professionele competitie spelen, terwijl ik ook naar het opleidingscentrum bleef gaan. Maar toen kon ik als buitenlander plots geen officiële wedstrijden spelen. Uiteindelijk werd ik toch erkend als jonge Franse speelster. Een blessure en het coronavirus maakten het allemaal moeilijk. Al bij al heb ik vijf prachtige jaren geleefd, ondanks enkele moeilijke momenten. Het is een leven vol privileges, ik heb een aantal geweldige mensen ontmoet, teamgenoten die echte vrienden zijn geworden.”

Komend seizoen speelt Baeskens voor Sint-Katelijne-Waver. “Ik heb drie jaar met de coach, Arvid Diels, gewerkt en nadat Elise Ramette vertrok, bood hij me de kans om me bij hem aan te sluiten. Omdat ik zijn kwaliteiten ken en hem vertrouw, heb ik niet geaarzeld. Ik ken de zusjes Massey ook en ik ga me aansluiten bij een jong team dat Eurocup zal spelen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u