Philippe Vanbeveren is sinds 2013 bezig met MyStatsOnline, een website die statistieken van eerste nationale tot en met eerste provinciale bijhoudt.

“Het idee is ontstaan uit het feit dat er voor Vlaanderen geen algemene website bestaat die een gezamenlijk overzicht geeft van de stats in een reeks. Je hebt wel de EuroMillions Basketball League en Top Division Men en Women, maar dat is het ook. En na elk seizoen verdwijnen deze statistieken telkens.

“Dus ben ik begonnen met www.mystatsonline.com/basketbalvlaanderen, daar kan je vanaf eerste nationale tot en met eerste provinciale alle punten en boxscores indien beschikbaar terugvinden. Sinds het seizoen 2013-2014 ben ik gestart met de provincie Antwerpen en zo verder blijven uitbreiden. Reeks na reeks kwam erbij en met deze stats kan ik dan zo een all-time scoring list maken, alsook all-time rebounds, steals, assists…”

“Wekelijks geef ik een update van de topscorer van het afgelopen weekend. De intrede van het nieuwe digitale tijdperk van Basketbal Vlaanderen heeft een zeer positieve invloed op de juistheid van punten in de reeksen. Daarom zou ik ook graag alle wedstrijdbladen zien te krijgen van de voorbije seizoenen via de Basketbal Vlaanderen, zodat ik alle stats kan opladen en vervolledigen. Hiermee wordt de website en de puntentelling nog accurater. Maar tot nu toe heb ik hier nog geen antwoord op gekregen.”

Facebook: https://www.facebook.com/basketbalvlaanderen

Instagram: https://www.instagram.com/statsbasketballvlaanderen/?hl=nl

e-mail: [email protected]

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u