Coach Wim Meiresonne stelt zijn team KBBC Oostkamp A uit Top Division Two voor het seizoen 2020-2021 voor.

“Onze seniorploeg is volledig en de kern is breder dan vorig jaar. De kern blijft nagenoeg intact. Twee spelers verlieten de ploeg, terwijl we één inkomende transfer deden. De jongeren die vorig jaar meegetraind en gespeeld hebben blijven allemaal en maken de combinatie met de Two-ploeg of de U21. Er werden ook vier ambitieuze U21-spelers aangetrokken die eveneens volop de combinatie met de seniorploegen aangaan. Met de U21-ploeg, die mijn assistent Gerrit Major en ik ook coachen, starten we met veel ambitie op Niveau 1.”

“Het inschatten van de seniorencompetitie is moeilijk. We hebben nog geen zich op de samenstelling van de tegenstrevers en de twee dalers uit Top Division One werden aan onze reeks toegevoegd. Het is wel een heel mooie competitie. We gaan ervan uit dat we met de groep die we samengesteld hebben minimaal een plaatsje in de top vijf moeten behalen. Dat is onze eerste prioriteit, naast het inschakelen van de jongeren. We hebben bewust gekozen om volgend seizoen zonder een specifieke center te spelen en gaan trachten een uptempo game te ontwikkelen met acties vanuit de transitie en dit vanuit een 4 out en 1 in opstelling.”

“Toen ik terugkwam naar Oostkamp drie seizoenen geleden werd samen met Gerrit Major een traject uitgetekend richting het behalen van zijn A-diploma, waarna hij hoofdcoach wordt. Vorig jaar hebben we dit met het bestuur geconcretiseerd waarbij ik mijn contract verlengde voor één jaar en Gerrit voor drie jaar. Dit wordt dus in deze vorm ons laatste jaar als tandem, wat me extra motiveert om samen met hem en de groep er iets moois van te maken. Op het einde van het seizoen ben ik dan acht jaar headcoach geweest bij KBBC Oostkamp. Daarna is het voor minstens de twee eerstvolgende seizoenen aan Gerrit.”

Kern 2020-2021

Cedric Berquin
Jorn De Brock
Jules Robijns
Lauris Timmerman
Rens Van Ravensteijn
Renzy Berquin
Stijn Zutterman
Olivier Maes (Basket Sijsele)

Jongeren uit eigen rang die de kern aanvullen in combinatie met de U21 en de Two:
Lucas Pauwels
Mathias Freuze
Wannes Uhawha
Thibaut Luca
Maxime Tchako

Aangetrokken jongeren die de kern aanvullen in combinatie met de U21 en de Two:
Aaron Verstraete (BC Oostende)
Robin Vantoortelboom (KB Gistel Oostende)
Arthur Janssen (Racing Brugge)
Maxim Devriendt (BC Oostende)

Verlieten het team: Tom Pauwaert (Racing Brugge), Mikhaël Linskens (Hansbeke)

Coach: Wim Meiresonne
Assistant coach: Gerrit Major

Bekijk de stats van KBBC Oostkamp A van vorig seizoen hier met dank aan

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u