Chayenne Schuerens ruilt Kortrijk Spurs in voor Avanti Brugge.

“Ik was niet specifiek op zoek naar een andere ploeg, ik dacht eerder aan stoppen. Dit jaar speelde ik in eerste provinciale en deed twee trainingen, daarnaast voetbalde ik ook nog. Onverwacht veranderde mijn lessenrooster aan de UGent waardoor ik niet meer op trainingen van de basket kon aanwezig zijn, voetbal lukte wel nog. Ik had nog geen zicht op mijn lessenrooster van volgend academiejaar.”

“Maar mijn ex-club Kortrijk Spurs stelde voor dat ik zou aantreden in tweede provinciale. Ik was hierdoor teleurgesteld en dacht daardoor aan stoppen en te focussen op school en voetbal. Uiteindelijk kreeg ik twee aanbiedingen, van The Red Sharks Koekelare, maar ook Avanti Brugge. Het aanbod in tweede landelijke was heel verleidelijk. Het was een kans die ik niet wou laten schieten. In overleg met bestuur en coaches vonden we een mooie compromis om alles te blijven combineren. Ik ben hen heel dankbaar voor de kans en zal me ook voor de volle honderd procent inzetten.”

“Ik wil me dit seizoen echt bewijzen. Deze ploeg is een mix van jeugd en ervaring, een goede balans. Er is daarnaast ook een fantastische ploegsfeer, ik ben heel blij dat ik de overstap heb gemaakt. Wij komen over uit eerste provinciale, het zal dus zeker niet gemakkelijk zijn maar ik ben er van overtuigd dat we met onze ploeg kunnen tonen dat we tweede landelijke waardig zijn. We zullen ons uiterste best doen.”

“Toen ik bij de jeugd speelde heb ik veel tijd verloren aan operaties, ik ben drie keer geopereerd geweest aan mijn kruisbanden. Ik heb daardoor veel kostbare tijd verloren om als speelster te evolueren. Ik ben er goed uitgekomen en wil nu dus tonen dat tegenslagen erbij horen en dat steeds alles mogelijk is.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u