Frederik Diependaele ruilt Haantjes Oudenaarde in voor Zottegem.

“Ik ging vooral op zoek naar een andere ploeg omdat ik me bij BBC Haantjes D’hondt Interieur Oudenaarde in de B-ploeg niet super in mijn vel voelde op vlak van basketbal dan. De sfeer zat wel zeer goed en we waren ook op weg naar de titel in tweede provinciale. Uiteindelijk na de telling in deze coronatijden zijn we bovenaan geëindigd, maar titels werden er spijtig genoeg niet uitgereikt. Ik vond het moeilijk om daar honderd procent mijn spel te kunnen spelen, omdat de ploeg grotendeels uit oudere spelers bestond. Ik speel graag zeer collectief en dat werd daar niet altijd gespeeld. Ik verwijt hier natuurlijk niemand iets voor.”

“Ik dacht meteen aan BBC Helios Ford Zottegem omdat ik daar bij de miniemen en kadetten had gespeeld voor drie jaar. In die drie jaar tijd hebben we daar mooie resultaten behaald en waren we een zeer sterke collectieve ploeg. Nu de B-ploeg daar in tweede provinciale zo goed als volledig uit die oude jeugdploeg van mij bestaat, hoop ik daar opnieuw samen met mijn ploeggenoten een sterke collectieve ploeg te vormen. Er kwam afgelopen seizoen af en toe wel al eens de vraag van onder andere Wout Van Waeyenberghe – een teamgenoot van bij de jeugd daar en een goede vriend van me – of ik niet zou willen terugkeren om weer samen met hen te spelen. Dit heeft men keuze ook licht beïnvloed.”

“We zouden dan ook graag willen stijgen naar eerste provinciale om het verschil met de A-ploeg in Zottegem in eerste landelijke te verkleinen. Ik kijk alvast heel erg uit naar het nieuwe seizoen en zal me dubbel en dik inzetten om de ploeg te helpen zo hoog mogelijk te eindigen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u