Mike Ntasinzira trekt van BJM-Gembas Knesselare naar BBC Assenede.

“Voor mij is de keuze geweest om van ploeg te veranderen door het feit dat ik heel graag met mijn ploeg wou verder spelen. Het feit was dat voor onze huidige ploeg moeilijk ging worden om volgend seizoen samen verder te spelen in onze huidige basketbalorganisatie. Als ploeg zijn we heel hecht aan elkaar en we vertrouwen op elkaar waardoor dat onze chemie binnen als buiten basket heel sterk is. Door de broederschap tussen ons was het voor mij heel gemakkelijk om verder te spelen met mijn ploeg.”

“eén persoon binnenin de ploeg, Nathan De Baedts, heeft ervoor gezorgd dat we alsnog verder konden spelen ondanks het spijtige nieuws. Hij is als leider opgekomen voor ons om deze band niet zomaar te verscheuren en verder te blijven vechten voor elkaar. Zo is hij een ploeg tegengekomen in Assenede waarbij we konden aansluiten als de eerste herenploeg.”

“Verder is voor mij één ding dat heel belangrijk en dat is de competitieve houding. Als speler is het voor mij belangrijk om altijd voor elkaar te vechten en om alles eraan te doen om te winnen! Dit seizoen begon wat traagjes maar heel snel zagen we in de tweede helft van de competitie dat we beter en beter werden waardoor we aantal wedstrijden wonnen door hard te spelen. Helaas is de competitie snel tot zijn eind geraakt waardoor we niet mooi konden afsluiten.”

“Ik zie volgend seizoen als een nieuw begin waar we snel zullen groeien en uiteraard beter dan tevoren zullen worden met een goede coach aan ons zijde. Wat ik over mezelf kan vertellen is dat ik als speler vroeger niet veel kansen kreeg om mezelf te bewijzen maar nu ben ik uitgegroeid tot de speler die ik altijd al wou zijn.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u