Mons-Hainaut is heel blij met de selectie voor de voorronde van de Champions League op basis van de tweede plaats in de competitie. Ook de nieuwe formule voor de Beker van België wordt positief onthaald.

De bekercampagne krijgt een ander format, met groepen waarin ook teams uit Top Division zitten. “We zullen hier waarschijnlijk ook de invoering van een groepssysteem zien”, vertelt Thierry Wilquin, de manager van Mons-Hainaut aan La Province. “Daardoor zal het aantal wedstrijden voor de beker toenemen. Het was een verzoek van de fans en een wens van de clubs die vonden dat er te veel dode momenten in de bekercompetitie zaten, vaak ook zonder thuiswedstrijden. De nieuwe bekerformule is goedgekeurd door de profclubs, maar moet nog worden goedgekeurd door de teams uit tweede en derde klasse. Ik zie niet in waarom ze er niet voor zouden zijn.”

Voor Mons-Hainaut komt er ook de voorronde van de Champions League. “Het is nog niet officieel, maar we moeten waarschijnlijk maar in één voorronde spelen, de tweede in dit geval. Als we ons kwalificeren, krijgen we ons ticket voor de Champions League en als we dat niet doen, gaan we door naar de FIBA Europe Cup.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u