Basket Groot Zemst brengt volgend seizoen in eerste provinciale een nieuwe damesploeg in competitie.

“De voortrekker van dit project is Evelyn Somers”, vertelt Farah Meysmans. “Samen met mij speelde ze twee jaar bij Zemst vooraleer we samen naar het toenmalige Pitzemburg Mechelen trokken. Vier seizoenen vormden we samen met Sarah Rottenbourg en Lieze Bosmans samen een ploeg. Vorig jaar kwam daar Anneleen Andries bij.”

“Deze vijf speelsters zijn op zoek gegaan naar een nieuwe club omdat er in eerste instantie beslist was om landelijk te gaan spelen met Kangoeroes. Gezien haar connecties met Zemst en de fijne ervaring die Evelyn daaraan heeft overgehouden, hebben we de vraag gesteld aan het bestuur van Basket Groot Zemst of ze opnieuw een damesploeg wilden en liefst in eerste provinciale.”

“Zemst heeft hier meteen heel enthousiast op gereageerd en zo konden wij onze zoektocht naar andere speelsters beginnen. Ieder sprak zijn basketnetwerk aan en de tamtam deed ook zijn werk. We hebben nog twee speelsters kunnen strikken die hun schoenen aan de haak hadden gehangen, maar waarbij het na vijf jaar toch terug begon te kriebelen. Shelby Baetens en Leen Collys zullen zich dus een nieuw paar basketsloefkes moet aanschaffen.”

“Daarnaast komt ook Audrey Blogie terug naar Zemst, een club naar haar hart zoals ze zelf zegt. Dit zijn voorlopig diegene die al getekend hebben. We zijn nu nog in gesprek met een aantal jonge en iets minder jonge speelsters om deze ploeg te vervolledigen. Ook onze coach ligt al vast, Dan Hartshorne, geen onbekende voor diegene die gestart zijn bij Pitzemburg.”

“Daar heeft hij één seizoen gecoacht en hij was dit seizoen coach bij Zemst. Wij kijken er allemaal enorm naar uit! Wij zijn een team met veel ervaring en hebben allemaal met één of meerdere speelsters al ooit in de ploeg gezeten. We kijken uit naar de sportiviteit op het veld en de gezelligheid naast het veld.”

Kern 2020-2021

Evelyn Somers (Kangoeroes Mechelen)
Lieze Bosmans (Kangoeroes Mechelen)
Sara Rottenbourg (Kangoeroes Mechelen)
Farah Meysmans (Kangoeroes Mechelen)
Anneleen Andries (Kangoeroes Mechelen)
Audrey Blogie (Asse-Ternat)
Shelby Baetens (herbeginnen)
Leen Collys (herbeginnen)

Coach: Dan Hartshorne

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u