Simen Vanheuverbeke maakt de overstap van Wevelgem naar Lauwe.

“Ik ging na een onderbreking door mijn werk terug op zoek naar een basketclub in de buurt van waar ik woonde om terug te spelen. Aangezien ik in Wevelgem woon, was toen Holstra de beste optie. Ik kende in hun tweede ploeg een aantal spelers en zo startte ik twee seizoenen geleden terug met spelen.”

“Maar na sportief een topseizoen te spelen bij Holstra met de tweede ploeg besloot het bestuur dat wij te ‘oud’ waren en plaats moesten maken voor jeugdspelers voor komend seizoen, onze ambitie om te promoveren als ploeg is ons dus ‘door de neus geboord’ op een heel onmenselijke en achterbakse manier.”

“Door wat ambitieuze personen die het bestuur vormen van het huidige BT Lauwe hebben we dus met de voltallige ploeg de overstap gemaakt en worden wij daar als ploeg het A-team. Individueel was dit voor mij de meest logische manier om de groep te volgen en sportief zit het nieuwe verhaal van BT Lauwe zeer goed in elkaar! Voor mij als persoon is dit sportief een stap terug, daar ik vorig seizoen topscoorder was in derde provinciale en voorheen bij het huidige Kortrijk Spurs speelde in tweede landelijke en dat toen ook combineerde met derde nationale.”

“Om sportief verder te gaan is de ambitie om kampioen te spelen in vierde provinciale en zo snel mogelijk te promoveren naar derde provinciale met de huidige kern, daarna zien we wel.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u