Coach Frank Brak staat ook volgend seizoen aan het hoofd van de damesploeg B van Basket Willebroek in tweede landelijke.

“Persoonlijk ben ik heel blij met de nieuwe reeks. Er zijn een aantal voor ons relatief onbekende tegenstrevers bij en het is altijd een extra challenge om je met die ploegen te meten. Het zal wat extra scoutingswerk met zich meebrengen, maar ook daar ik kijk ik naar uit.”

“De twee absolute topploegen van vorig seizoen – Hasselt en Dessel-Retie – zijn allebei naar eerste landelijke en er is geen enkele degradant uit de hoogste reeks in onze groep. Je zou verwachten dat de reeks verzwakt is, zeker omdat subtoppers als Houthalen B en Antwerp Giants B er het bijltje bij neergelegd hebben, maar ik denk dat dit wel eens schijn zou kunnen zijn. Veel teams hebben zich goed versterkt. Ik verwacht heel veel spannende wedstrijden en er zal heel weinig verschil zijn tussen de subtop, de middenmoot en de degradatiezone. Lummen, Okido en Phantoms verwacht ik aan de top, zij zullen normaliter wat sterker zijn dan de rest al kan een verrassing zich uiteraard altijd vervoegen bij dit drietal.”

“Wij moeten opnieuw bouwen aan ons team na het doorschuiven van Malaika Vangansen en Margaux Merckx naar dames A en het vertrek van Rebecca Agbiamo naar Aalst. Het is schitterend dat twee van onze jonge talenten kunnen doorstromen naar onze dames A, ik denk dat elke club er van droomt om dit te kunnen realiseren, maar het heeft uiteraard een grote impact voor dames B. Er zijn met Kelly Vanderveken (Giants B), Mélanie Noël (Ganshoren) en Jade Wouters drie nieuwkomers, al kan je Jade natuurlijk moeilijk onder die noemer catalogeren want zij speelde al zeven seizoenen bij onze club alvorens één seizoen bij Kangoeroes B te spelen. Ik verwacht persoonlijk ook dat een aantal speelsters die vorig seizoen wat in de schaduw speelden veel nadrukkelijker op de voorgrond zullen treden.”

“Qua accent op het terrein: snel en verzorgd basket spelen. Het is een cliché en het lijkt misschien eenvoudig maar dat is het niet. Vaak balanceer je op de grens van snel en overhaast basket. Wanneer je die grens niet goed inschat kan je als ploeg in een gevaarlijke situatie terechtkomen met veel afval en balverliezen. Toch willen wij die grens verkennen, we hebben daar ook de speelsters voor in ons team.”

“De voorbije seizoenen moest dames B het vooral hebben van individuele klasse omdat we zelden konden samen trainen. Dit seizoen wil ik er een sterk geheel van maken zodat we – eens de automatismen er zullen zijn – kunnen doorgroeien naar de top in onze reeks. Hopelijk kunnen we vlug opnieuw normaal trainen want om dit te kunnen realiseren gaan we conditioneel sterk moeten staan en hard werken aan het collectieve aspect. Ik voel dat we er allemaal naar uitkijken om te tonen tot wat we in staat zijn.”

Kern 2020-2021

Alani Ruelens
Daphne De Ruysscher
Ellen Vervoort
Jade Wouters (Kangoeroes Mechelen)
Juliette Deraedt
Kelly Vanderveken (Antwerp Giants)
Laura Heyndrickx
Mélanie Noël (Ganshoren)
Sabrina Pallen
aangevuld met Dorien Van Deynse, Jenna Van Lierde en Sam De Vleeschouwer die ook bij dames C spelen

Zij verlieten het team: Rebecca Agbiamo (Aalst), Malaika Vangansen en Margaux Merckx (beiden A-ploeg)

Coach: Frank Brak

De stats van vorig seizoen van Basket Willebroek B kan je hier bekijken, met dank aan

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u