Home Landelijk en Provinciaal 2de Landelijke Arthur Janssen speelt volgend seizoen voor KBBC Oostkamp: "Heb het gevoel dat...

Arthur Janssen speelt volgend seizoen voor KBBC Oostkamp: “Heb het gevoel dat ik meer in mijn mars heb”

Arthur Janssen ruilt na dit seizoen Racing Brugge in voor KBBC Oostkamp.

“Ik ben op mijn vijfde beginnen basketten bij Oostkamp. Zeven jaar geleden maakte ik dan de overstap naar Racing Brugge omdat het niveau daar toen bij de jeugd een stuk hoger lag. Volgend seizoen maak ik om dezelfde reden de overstap in omgekeerde richting. Ik heb het gevoel dat ik meer in mijn mars heb. Na enkele gesprekken met Oostkamp ben ik ingegaan op hun vraag om terug te keren.”

“Coach Meiresonne wil vooral gebruik maken van mijn atletisch vermogen en coach Major wil mijn shottechniek verbeteren. Daarnaast komt er nog het gegeven dat ik in Oostkamp drie volwaardige trainingen op nationaal niveau kan meepikken. De mix van ervaren spelers waarvan ik de meeste ken, in combinatie met andere talentvolle U21-spelers zal alleen maar het beste in mij naar boven brengen. Gelukkig heb ik in februari al verschillende trainingen kunnen meepikken zodat ik al van de sfeer heb kunnen proeven.”

“Omdat ik zo veel mogelijk wil basketten zal ik ook nog met de U21 mee spelen op Niveau 1. In maart vorig jaar brak ik tijdens een wedstrijd mijn been waardoor ik vier maanden uit was. Veel gevloek en een knappe revalidatie verder, stond ik er in augustus terug. Na een aarzelende start heb ik mijn passage bij Racing Two in eerste provinciale als topscoorder kunnen afsluiten.”

“Blijkbaar is dit niet ongemerkt voorbij gegaan, want ik werd geselecteerd voor het Allstarteam wat jammer genoeg door de coranacrisis afgelast werd. De week voor het land in lockdown ging, kon ik ook het kampioenenfeestje bij de One naar eerste landelijke mee vieren. Dat noemen ze nog eens eindigen in schoonheid! Volgend seizoen wil ik als speler het beste uit mezelf halen en hoop ik samen met het hele team ergens bovenaan te eindigen.”

close

Nieuwste artikels

Nog even wachten…

We wachten nog even af om met Basket360.be weer van start te gaan. In het openingsweekend van de competitie begin oktober steken...

Geniet van de vakantie, tot binnenkort!

Basket360.be gaat in verlof. Vanaf vrijdag 31 juli zijn we helemaal terug. We blazen even uit, maar komen zeker...

TEAM 2020-2021 – KB Gistel-Oostende B, eerste provinciale

Dit is de ploegvoorstelling van KB Gistel-Oostende B in eerste provinciale. Kern 2020-2021 Asaert MaximCastelein BartCatteuw...

SPELERSPROFIEL Oumar Sylla

Dit is het spelersprofiel van Oumar Sylla van Kangoeroes Mechelen B in Top Division Two. Naam: SyllaVoornaam: Oumar Leeftijd:...

TEAM 2020-2021 – RHK-Delrue Oostende, tweede provinciale

Dit is de ploegvoorstelling van RHK-Delrue Oostende in tweede provinciale. Kern 2020-2021 Zutterman NielsAlbrecht IvyDefreyne BenoitSchoolmeester...