Arthur Janssen ruilt na dit seizoen Racing Brugge in voor KBBC Oostkamp.

“Ik ben op mijn vijfde beginnen basketten bij Oostkamp. Zeven jaar geleden maakte ik dan de overstap naar Racing Brugge omdat het niveau daar toen bij de jeugd een stuk hoger lag. Volgend seizoen maak ik om dezelfde reden de overstap in omgekeerde richting. Ik heb het gevoel dat ik meer in mijn mars heb. Na enkele gesprekken met Oostkamp ben ik ingegaan op hun vraag om terug te keren.”

“Coach Meiresonne wil vooral gebruik maken van mijn atletisch vermogen en coach Major wil mijn shottechniek verbeteren. Daarnaast komt er nog het gegeven dat ik in Oostkamp drie volwaardige trainingen op nationaal niveau kan meepikken. De mix van ervaren spelers waarvan ik de meeste ken, in combinatie met andere talentvolle U21-spelers zal alleen maar het beste in mij naar boven brengen. Gelukkig heb ik in februari al verschillende trainingen kunnen meepikken zodat ik al van de sfeer heb kunnen proeven.”

“Omdat ik zo veel mogelijk wil basketten zal ik ook nog met de U21 mee spelen op Niveau 1. In maart vorig jaar brak ik tijdens een wedstrijd mijn been waardoor ik vier maanden uit was. Veel gevloek en een knappe revalidatie verder, stond ik er in augustus terug. Na een aarzelende start heb ik mijn passage bij Racing Two in eerste provinciale als topscoorder kunnen afsluiten.”

“Blijkbaar is dit niet ongemerkt voorbij gegaan, want ik werd geselecteerd voor het Allstarteam wat jammer genoeg door de coranacrisis afgelast werd. De week voor het land in lockdown ging, kon ik ook het kampioenenfeestje bij de One naar eerste landelijke mee vieren. Dat noemen ze nog eens eindigen in schoonheid! Volgend seizoen wil ik als speler het beste uit mezelf halen en hoop ik samen met het hele team ergens bovenaan te eindigen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u