Chiel Koonings speelt volgend seizoen bij tweedeklasser Lommel.

“Nadat bij het begin van vorig seizoen de samenwerking tussen Limburg United en mezelf abrupt tot een einde kwam, was het vanzelfsprekend dat ik op zoek moest naar een andere club. Al snel toonden enkele clubs interesse en waren er verkennende gesprekken.”

“Binnen Limburg zijn er niet zoveel opties om opnieuw in tweede nationale te kunnen spelen, hoewel het voor mij geen must was maar natuurlijk wel mijn ambitie om nog zo hoog mogelijk te spelen. Ik was daarom heel blij dat een traditionele familieclub, die ik ook in Houthalen gewend was, interesse toonde.”

“In al die jaren dat ik al basket, heb ik meermaals tegen Lommel gespeeld en dit waren altijd topwedstrijden, zowel op als naast het veld. Daarnaast kom ik er een heel aantal ex-ploegmaten en vrienden tegen, wat de beslissing voor mij alleen maar makkelijker maakte.”

“Ik vermoed dat de doelstelling van het team opnieuw play-offs halen zal zijn, de club heeft dit de afgelopen twee jaar al kunnen realiseren en daarnaast moeten we toch zo hoog mogelijk durven mikken. Veel zal afhangen van de sterkte van de tegenstanders en het blessureleed, maar een ploeg als Lommel moet zeker top vijf durven ambiëren.”

“Graag zou ik de club SBBK Stevoort en BBC Willebroek willen bedanken om mij op te vangen nadat mijn seizoen plots ten einde kwam. Hierdoor kon ik mijn conditie op peil houden en het plezier in het spel terugvinden.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u