Elke week, op woensdag om 11 uur, laten we een coach aan het woord. En die geeft elke week de fakkel door aan een andere coach. Deze week laten we Dave Van den Brande aan het woord, uitgekozen door Bruce Minne.

BIOGRAFIE

Naam: Van den Brande
Voornaam: Dave
Woonplaats: Broechem
Beroep: Leraar Lichamelijke Opvoeding eerste graag Secundair Onderwijs
Coach: sinds 2017

VRAGEN

Waarom ben je ooit begonnen als basketbalcoach?
“Ik speelde zelf nog bij Remant Basics Melsele. Ik raakte eind oktober serieus geblesseerd aan mijn hamstring. Op dat zelfde moment, waren er bijzondere omstandigheden met de coach toen. Het bestuur vroeg me om de trainingen even over te nemen en de wedstrijden te coachen. Met mijn achtergrond als LO-leerkracht en leidersfunctie als guard, vonden ze dit op dat moment de beste oplossing. Dit leek aan te slaan en te werken. Het bestuur kwam toen met de vraag om dit permanent te doen. Ik was toen 35 jaar, vele jaren in Top Division verder basketten zat er waarschijnlijk niet meer in. Dus na lang nadenken en veel overleg met mijn vrouw en mijn mentor, de coach waar ik als speler twee titels mee haalde in Top Division Two, Raf Vervoort, besliste ik om de uitdaging aan te gaan.”

Wat is je meest memorabele moment als coach?
“Met Basics Melsele doorstoten naar de halve finales in de playoffs van Top Division One in 2019, na winst in de derde en beslissende wedstrijd op Gembo. Dit was de eerst keer in de geschiedenis van Basics Melsele dat de ploeg daar stond.”

Wat wil je ooit nog bereiken met je coaching?
“Ik zou graag verder blijven groeien en evolueren als coach. Steeds het beste uit mijn spelers halen en mijn groep optimaal voorbereiden op elke tegenstander. Als dit kan leiden tot prijzen pakken, is dit mooi meegenomen!”

WIT/ZWART

Offense of defense? Offense
Tien punten of vijf assists? Vijf assists
Kracht of techniek? Techniek
Wedstrijd of training? Wedstrijd
Zone defense of man to man? Man to man

En volgende week krijg je een nieuw interview, met een andere trainer, door coach Dave Van den Brande uitgekozen.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u