De damesploeg van Kortrijk Spurs C wordt volgend seizoen gecoacht door Nils Strumane, die wisselt met Tom Sarlet als trainer van de B- en de C-ploeg.

“Het lijkt me in elk geval een mooie reeks te zijn met een aantal ploegen die er wellicht wat bovenuit zullen steken. Ik merk dat er hier toch heel wat ploegen zijn die behoorlijk wat ervaring op het terrein zullen hebben. Dit zal in het begin voor onze jeugdspeelsters toch zeker een serieuze uitdaging betekenen. Bij ons lijken de doelstellingen wel duidelijk. Aangezien wij zullen aantreden met een heel erg jonge ploeg, willen we deze meisjes de kans geven om verder te groeien. Het doorstromen naar onze hogere fanionploegen wordt op termijn in elk geval geambieerd. Daarnaast is het uiteraard de bedoeling dat we ons handhaven in deze reeks.”

“Er zijn in het algemeen behoorlijk wat verschuivingen tussen onze B- en C-ploeg. Marie Vertriest en Ditte Vanmarcke stappen volledig over naar de B-ploeg evenals Laurie Lefebvre. Daarnaast zullen Cylia Ducolombier en Nohaila Msili ook niet meer sporadisch opgesteld worden in de C-ploeg aangezien zij doorschuiven naar onze A-ploeg. Onze vaste blijvers zijn Julie Flamey, Elian Rysselinck en Marie Roelstraete. Zij worden aangevuld met U19- en U16-speelsters. Ik hoop dat Marlies Versavel ook nog bij ons aansluit maar zij vroeg nog wat bedenktijd. Zij zou zowel op training alsook tijdens de wedstrijden voor de nodige ervaring kunnen zorgen.”

“Zoals je merkt wordt er gewerkt met speelsters uit de eigen rangen. Het is zeker niet de bedoeling om nog bijkomende externe speelsters aan te trekken. Aangezien we een jonge en dynamische ploeg zijn zal ik uiteraard heel veel aandacht besteden aan onze defense. Ik verwacht met een snedige en aanvallend georiënteerde verdediging het offensief vermogen van onze tegenstanders te beperken. Aangezien we in vergelijking met vorig seizoen toch heel wat aanvallend vermogen hebben laten overgaan, zal er hier zeker ook de nodige aandacht aan geschonken worden. Ik betracht ook binnen dit onderdeel om veel beweging in ons spel te krijgen. Cruciaal in dit alles zal uiteraard de teamspirit zijn, dit is in een teamsport immers de basis van alles. Ik twijfel er allerminst aan dat dit een heel sterk wapen wordt. Ik kan immers rekenen op een groep met allemaal geïnteresseerde, geëngageerde én getalenteerde dames!”

“Voor mij lag de focus de vorige jaren toch vaak op het tactische aspect waarbij er veel werd geanticipeerd in functie van de tegenpartij. Het lijkt me logisch dat dit volgend jaar wel een stuk minder het geval zal zijn. Er dient immers nog meer aandacht besteed te worden aan de persoonlijke evolutie van elke speelster. Ik hoop in elk geval dat we kunnen groeien in de competitie en dat ik een duidelijke positieve trend kan zien bij de speelsters. Indien we dit kunnen realiseren dan zie ik ons een rustig seizoen te draaien met hopelijk ook eens een stuntje tegen een topper.”

Kern 2020-2021

Julie Flamey
Elian Rysselinck
Marie Roelstraete
Vere Bevernage
Amber Onré
Mira Ostyn
Jana Vercruysse
Margaux Lemmens
Morgane Lemmens
Jitte Baelen
Naja Strumane

Zij verlieten het team: Marie Vertriest (B-ploeg), Ditte Vanmarcke (B-ploeg), Laurie Lefebvre (B-ploeg), Cylia Ducolombier (A-ploeg), Nohaila Msili (A-ploeg)

Coach: Nils Strumane

Bekijk hier de statistieken van Kortrijk Spurs C van vorig seizoen met dank aan

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u