De nieuwe coach Tibo T’Joncke stelt zijn team van Basket Sijsele A voor Top Division Two voor.

“De reeks inschatten is heel moeilijk, zeker ook omdat ik op jullie website Basket360.be las dat de licentie van Ninane wel eens gevolgen zou kunnen hebben voor de reeksindeling. Toch hoop ik uiteraard dat de West-Vlaamse, Oost-Vlaamse en Brabantse clubs samen ingedeeld zullen worden.”

“Van die Vlaamse ploegen eindigden Leuven en Oostkamp vorig seizoen in de top drie van Top Division Two. Falco blijft sowieso ook een te duchten tegenstander omwille van hun vele getalenteerde jeugdspelers omringd met de nodige ervaring. Als degradant uit Top Division One moet Sijsele zo snel mogelijk terug de smaak van overwinningen leren te pakken krijgen. Na enkele competitieweken zien we wel hoe de waardeverhoudingen liggen en hoe hoog we kunnen mikken. Onze ploeg voor volgend seizoen is ondertussen voltallig.”

“De bedoeling is om zo snel mogelijk één geheel te vormen zodat elke speler zich betrokken, gemotiveerd en geëngageerd voelt. Daarnaast zal het zeer belangrijk zijn een goede balans te vinden, zowel op vlak tussen offensieve en defensieve mindset, tussen outside en inside, tussen snelheid en organisatie en tussen ervaring en jeugd. In de mate van het mogelijke zullen de zelf opgeleide jongeren kansen aangeboden krijgen op het niveau van Top Division Two.” 

Kern 2020-2021

Ruben De Pourcq
Vince Arschoot
Ruben De Baene  
Niels Hofmans (KB Gistel Oostende B)
Wout Verborgt
Julian Deplancq
Tibo De Coessemaeker
Donny Dewulf (KB Gistel Oostende B)
Viktor Buysse (KB Gistel Oostende A)
Leigh Enobakhare (Basket Waregem A)
aangevuld met enkele youngsters die Two en One zullen combineren

Zij verlieten het team: Olivier Maes (KBBC Oostkamp), Janik Van Impe (Gent Hawks), Gilles Dierickx en Francois Diop vertrokken al tijdens het seizoen

Coach: Tibo T’Joncke (Sgolba Aalter)
Assistant coach: Gertjan Dehaese

Bekijk hier de statistieken van Basket Sijsele A van vorig seizoen met dank aan

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u