Elke week, op donderdag om 11 uur, laten we een speler aan het woord. En die geeft elke week de fakkel door aan een andere speler. Deze week laten we Hanne Mestdagh aan het woord, op aangeven van Jana Raman.

BIOGRAFIE

Naam: Mestdagh
Voornaam: Hanne
Woonplaats: Namen
Beroep: profbasketter
Leeftijd 27

VRAGEN

Wat is de grootste teleurstelling uit je carrière?
“Door zware blessures heb ik enkele jeugdkampioenschappen met de Belgische ploeg moeten missen alsook veel bekerfinales en andere leuke wedstrijden. Ik heb veel tijd alleen doorgebracht om te revalideren en terug op mijn niveau te komen en dat was soms heel frustrerend.”

Wat is het mooiste moment dat je in je carrière beleefde?
“De bronzen medaille op het EK in Praag in 2017. We hebben daar enkele prachtige wedstrijden afgewerkt en ondanks we er al jaren naartoe werkten, was dit het begin van ons succesverhaal die we nu beleven met de Belgian Cats.”

Wat wil je ooit nog bereiken met in je carrière?
“Uiteraard kijk ik enorm uit naar de Olympische Spelen in Tokyo. Dit zou ongetwijfeld het hoogtepunt uit mijn carrière betekenen. Verder hoop ik om ooit nog eens te kunnen proeven van het profbasketbal in een sterke buitenlandse competitie.”

WIT/ZWART

Offense of defense? Defense
Tien punten of vijf assists? Tien punten
Kracht of techniek? Kracht
Wedstrijd of training? Wedstrijd
Zone defense of man to man? Man to man

En volgende week krijg je een nieuw interview, met een andere speler, door Hanne Mestdagh uitgekozen.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u