Kenneth De Vos maakt de overstap van tweedeklasser Melco Ieper naar Avanti Brugge in tweede landelijke.

“Mijn eerste jaar in Ieper was heel vlot verlopen. Ik had snel de aanpassing gemaakt van derde klasse naar tweede klasse. Offensief waren mijn statistieken goed. Defensief wist ik dat ik wel nog wat werk had. Na het eerste seizoen wist ik dat ik verder in tweede klasse wou spelen. Dus ging in offseason drie maal per week lopen en drie tot vier keer naar de fitness. Ik had er alles aangedaan om klaar te zijn en meer minuten te verdienen. Maar het draaide jammer genoeg anders uit. Het draaide uit op een mentaal zwaar seizoen voor mij persoonlijk maar al een geluk dat we veel wonnen als ploeg. Ik was nog altijd dubbel gemotiveerd om te tonen dat ik tweede klasse wel aankon. Het was pas toen ik in december heel weinig speeltijd kreeg dat ik besloten had om te vertrekken. Mijn doelen in tweede klasse ging ik nooit kunnen bereiken bij Melco Ieper.”

“We speelden de kwartfinale van de Beker Van Vlaanderen tegen Avanti Brugge dat twee belangrijke spelers miste. Het draaide uit op een felbevochten overwinning voor ons. Na de match heb ik kort gesproken met Bart van Besien. Enkele weken later kreeg ik een officieel bod. Ik had op dat moment twee serieuze aanbiedingen. Ik wist dat Avanti de ambitie heeft om elk jaar kampioen te spelen. Daarnaast is Avanti Brugge ook een echte familiale club.  Na enkele berichten van mijn ex-ploegmaat Wim Dobbelaere van bij Melco Ieper was ik volledig overtuigd van Avanti Brugge.”  

“We bekijken het wedstrijd per wedstrijd maar ik denk dat we met de huidige spelerskern voor niks anders dan de titel moeten gaan. Daarnaast willen we ook zo ver mogelijk geraken in de Beker Van Vlaanderen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u