Wytewa Roeselare doekte na het seizoen de damesploeg One in eerste landelijke op. De Two promoveerde uit eerste provinciale en zal als de nieuwe One aantreden in tweede landelijke.

“De indeling van de reeksen is zoals ik ze verwacht had. De vele West-Vlaamse derby’s zullen voor de nodige beleving zorgen. Kortrijk en Middelkerke verwacht ik opnieuw bovenin de rangschikking en ook Houtem zou wel eens met een stevig team voor de dag kunnen komen. Van het jeugdige LDP Donza meen ik dat ze weer stappen zetten in hun evolutie, met een goede coach en een paar interessante transfers.”

“Bij Wytewa is het de bedoeling om een stabiele ploeg in landelijke te worden. Het merendeel van de ploeg speelde vorig jaar nog in eerste provinciale. De ploeg blijft normaal intact, wat zeker een voordeel is. Met twee blijvers uit de One van vorig jaar in eerste landelijke krijgen we ook een kwaliteitsinjectie. Marie Hoogmartens is wel twijfelachtig, door een heelkundige ingreep. Ik denk dat deze ploeg voldoende uitgebalanceerd is om er een goed seizoen van te maken.”

Kern 2020-2021

Luisa Nichelson (Osiris Aalst)
Emmelie Verbrugghe
Elien Casier
Jolien Verkruysse
Maaike Heyerick
Saar Lebleu
Tessa Vandeweghe
Sarah Vandeweghe
Marie Hoogmartens
Ceres Meutermans
Jo Van Hoof
Kaat Verschuere
Annelies Deforche
Ann Rommens

Zij verlieten het team: Flore Bloes (Wevelgem)

Coach: Bruno Van Gorp

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u