De Verenigde Staten willen bepaalde buitenlandse dan toch toestaan om naar de VS te reizen.

De huidige toegangsverboden die voor het coronavirus opgelegd waren verhinderden buitenlandse topsporters naar de Verenigde Staten te reizen. Minister Chad Wolf heeft gisteren laten weten dat die beperking voor bepaalde atleten zal verdwijnen.

“In de huidige omstandigheden hebben Amerikanen hun sport nodig. Het is tijd de economie te heropenen en onze professionele atleten weer aan het werk te krijgen”, vertelde Wolf.

Naast de atleten is de vrijstelling ook geldig voor stafleden, echtgenoten en personen die afhankelijk zijn van sportcompetities. De NBA-competitie, zowel voor mannen als vrouwen, valt onder de nieuwe regeling.

President Trump had China, Iran en een groot aantal Europese landen geen toegang meer tot de Verenigde Staten gegeven.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u