Gembo Borgerhout treedt volgend seizoen in Top Division One aan onder de nieuwe coach Tom Van den Bosch.

“We zijn nog op zoek naar een inside speler om onze ploeg te vervolledigen. De ploeg van vorig jaar zal dus zo goed als dezelfde blijven, voor het ogenblik ben ik als coach de enige transfer.”

“Onze accenten zullen bepaald worden door het type spelers dat wij hebben en op dat ogenblik gezond zijn. Met een kern van hopelijk 12 spelers zijn we gewapend om blessures op te vangen. Gembo wilt altijd mee doen voor de prijzen en we willen zowel in de competitie als in de beker zolang mogelijk meespelen en winnen.”

“Het maakt niet uit wie er waar staat na de reguliere competitie, enkel voor het thuisvoordeel in de play-offs. Maar dat is de afgelopen jaren zelfs niet nodig geweest om kampioen te spelen. De play-offs bepalen steeds alles in Top Division One, dus willen we daar op ons best zijn. Volledig fit en blessurevrij zijn in de play-offs is het grootste doel. De ploegen die mij het sterkst op papier lijken op dit ogenblik zijn Melsele en Gent. Het is aan ons om hen het moeilijk te maken en zelfs beter te doen.”

Kern 2020-2021

Anthony Goetgeluck
Bryan De Valck
Laurens Van den Hemel
Nils Van Rompaey
Raf Bogaerts
Sam Renier
Stig Rongé
Thomas Goethaert
Toon Verscheuren
Yordi Braet
Yordi Spoelders

Zij verlieten het team: Lucien Sissoko (Basket Waregem)

Coach: Tom Van den Bosch

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u