Kontich Wolves is volgend seizoen nieuwkomer in Top Division One. Coach Wim Van Britsom stelt zijn team voor.

“Mijn ploeg naar volgend seizoen toe is volledig rond. Vermits we voor dit seizoen een sterk geheel hebben samengesteld, waarmee we in de top van het klassement konden spelen, was het de bedoeling dat iedereen ging blijven. We hebben een mooi project aan de spelers voorgesteld waarin iedereen zich kon schikken. De spelers die dit jaar de kampioenstitel op hun palmares hebben mogen schrijven – niet officieel maar toch – blijft voltallig met uitzondering van Ward Leten.”

“Yannick Schoepen is de enige nieuwkomer, een speler die afkomstig is van Oxaco. Is een moderne 4-speler met een efficiënt afstandsshot. Stond al een tijdje op mijn radar dus ben uitermate blij dat hij ons team komt vervoegen. Onze doelstelling is door middel van attractief basketbal mooie resultaten te boeken. Van individuen een team te maken waardoor je progressie maakt. Als we hierin slagen dan volgen de resultaten vanzelf.”

“Uiteraard ga ik hier geen wilde uitspraken doen over het klassement omdat er zo automatisch druk komt te liggen op de spelersgroep. Wel hoop ik  dat we een hele tijd op ons elan van dit seizoen kunnen verdergaan en dat de integratie van Schoepen vlot verloopt.”

“Qua top 3 denk ik dat Melsele dit jaar weleens voor de verrassing kan zorgen en vaste waarden zoals Gent, Ieper en Waregem gaan steeds dicht eindigen. Maar als ik echt moet kiezen dan is het Melco Ieper op één, Melsele-Beveren op twee en Gent Hawks op drie.”

Kern 2020-2021

Gunnar Delepeleire
Philippe Peeters
Martijn Hooft
Eli Vanaken
Sam Caron
Thierry Mariën
Martijn Gijbels
Jason Mommaerts
Anthony Vermeersch
Yannick Schoepen (Oxaco Boechout)

Zij verlieten het team: Ward Leten (gestopt)

Coach: Wim Van Britsom

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u