De Duitse NBA-speler Dennis Schröder van de Oklahoma Thunder heeft zijn oude Duitse team Braunschweig Löwen opgekocht.

Zijn oude ploeg Braunschweig zat in de financiële problemen door de coronacrisis. Schröder kocht alle aandelen op en is daarmee de nieuwe eigenaar van de club. Door deze overname kan Braunschweig volgend seizoen opnieuw in de competitie aantreden.

“Ik ben erg blij dat ik nu de enige aandeelhouder van de club ben. Braunschweig is mijn thuisstad, ik wil graag iets teruggeven aan de regio. Ik ben ervan overtuigd dat we de locatie verder kunnen ontwikkelen en er een topclub van kunnen maken”, zegt Dennis Schröder. “Tegelijkertijd wil ik de bedrijven die zich inzetten voor onze club bedanken voor de goede contacten. Het is van groot belang dat Volkswagen Financial Services, BS Energy en de publieke sector aan boord blijven. We kijken uit naar het komende seizoen en hopen dat de coronacrisis zo snel mogelijk wordt overwonnen”.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u