Coach Dimitri Ongenaet stelt derdeklasser Falco Gent A voor.

“Er lagen enkele opties op de tafel hoe de competitie er kon uitzien volgend jaar. Mijn voorkeur was ongeveer dezelfde hoe deze er momenteel uitziet al kan alles nog veranderen als Ninane zijn licentie krijgt. Het is een reeks met heel wat zeer mooie affiches en minder kilometers dan andere jaren, wat voor de club en de leefbaarheid van de club zeer goed nieuws is en niet te onderschatten is in deze onzekere tijden.”

“Sportief zal het een zeer zware reeks worden. Zeer sterke West-Vlaamse ploegen, de Brabantse ploegen die vorig jaar zeker in het tweede deel van het seizoen al heel sterk waren en met onder andere Royal IV en Oudenaarde die als nieuwkomers direct hoge toppen zullen scheren. Een zeer jonge, sterke reeks dus.”

“Het zal mijn zesde seizoen worden als hoofdcoach van Falco. Waar we de eerste vier jaren kozen voor een evenwicht tussen jongeren en meer ervaren spelers in de ploeg met steeds mooie resultaten, steeds in top vier, als gevolg, hebben we vorig jaar meer resoluut gekozen voor waar we bij Falco goed in zijn: het opleiden van jeugd! Van vijf ervaren seniorspelers gingen we naar twee en dit aangevuld met allemaal jeugdspelers.”

“Ook dit jaar gaan we verder op deze ingeslagen weg. Ik ben fier om te zeggen dat Jasper Unal en Thomas Van Hille door hun mooie seizoen een transfer konden versieren naar respectievelijk Oostende en De Pinte. Deze jongeren zullen vervangen worden door Thomas Meireman (Gent Hawks) en Thibaut Platteeuw (KB Gistel Oostende). Beiden willen zich in het fanionteam bewijzen en zo verdere stappen zetten in hun heel prille carrière.”

“Verder heeft ook ons B-team enkele mooie transfers gedaan van jongens die samen met enkele spelers uit de huidige B-kern staan te popelen om hun kansen te nemen bij het A-team. Ik denk maar aan Simon Loof, Stef Feyers, Jens Coppens, Lucas Cleymaet en Julius Lincoln. De interne concurrentie wordt groot.”

“Ons doelstelling is elk jaar dezelfde: op een attractieve manier alle kansen bieden aan jongeren om hun zo optimaal mogelijk te ontplooien en klaar te stomen om een volgende stap in hun basketloopbaan te zetten Ik verwacht dat Sijsele, Leuven, Neufchateau en Nijvel de absolute toppers zullen zijn en dat erna iedereen van iedereen zal kunnen winnen. Ik hoop ook op een mooie uitslag voor Vilvoorde, Woluwe en Falco. Ploegen die reeds jaren met heel veel aandacht voor de jeugd werken.”

Kern 2020-2021

Dries Lioen
Thibaut Platteeuw (KB Gistel Oostende)
Simon De Paepe
Thomas Meireman (Gent Hawks)
Maxim De Clercq
Arne Van Laer
Milan De Clercq
Thomas Foucart
Mathew Depondt
Jeroen Gerlo
Robbe Vandenbossche
Simon Loof (ZwevegemDeerlijk)
Stef Feyers (Basket Waregem)
Jens Coppens
Lucas Cleymaet
Julius Lincoln

Coach: Dimitri Ongenaet
Assistant Coach: Jeffrey Brown

Foto ©sportinbeeld.be

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u