Jaume Ponsarnau, de coach van Valencia Basket, zegt dat zijn spelers bij de terugkeer na de lockdown zich gedragen alsof ze terugkwamen uit de gevangenis. Valencia begon afgelopen week opnieuw in groep te trainen.

Dat zei hij in een interview met De Spaanse krant Las Provincias. Volgens Ponsarnau vertonen de spelers verschillende vormen van angst. Hij onderscheidt drie soorten en sommigen hebben ze allemaal.

“De eerste angst is die om besmet te geraken met het coronavirus of om anderen te besmetten zonder dat ze het weten. De tweede angst is om een blessure op te lopen als gevolg van het feit dat ze zolang opgesloten zaten, maar toch moeten klaar zijn voor heel belangrijke wedstrijden te spelen. De laatste vorm van angst is die van spelers die geen contract hebben voor volgend seizoen. Dat het in gevaar komt door het virus, een blessure of slecht presteren na de lange tijd zonder basketbal. Ze maken zich terecht zorgen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u