Er zal dit seizoen niet meer gespeeld worden in de EuroLeague en de EuroCup.

“Zonder twijfel is dit de moeilijkste beslissing die we in onze 20-jarige geschiedenis hebben moeten nemen”, zegt Euroleague Basketball President en CEO Jordi Bertomeu. “Om redenen die buiten onze macht liggen, zijn we gedwongen om het meest succesvolle en opwindende seizoen in de Europese basketbalgeschiedenis af te breken. Dit komt na twee en een halve maand waarin alle belanghebbenden van de competitie hun vastberadenheid hebben behouden en alle mogelijke mogelijkheden hebben uitgeput om een compleet en uniek speciaal seizoen te leveren aan onze fans, wiens passie de drijvende kracht is achter al onze inspanningen. Dat is onze inzet en onze passie, elk seizoen opnieuw, en het feit dat we tekort schieten door krachten die niemand in de hand heeft, is wat ons het meest verdrietig maakt.”

“Ik ben vooral trots op hoe de EuroLeague en EuroCup gemeenschappen verenigd zijn gebleven in ongelooflijk moeilijke tijden. Trots op onze clubs en hun eigendom voor de moed in hun beslissingen en voor hun genereuze bijdragen aan hun gemeenschappen in zulke moeilijke tijden. Trots op onze commerciële partners, die blijk hebben gegeven van hun voortdurende betrokkenheid bij en geloof in ons merk en wat het vertegenwoordigt. Trots op onze spelers, coaches en scheidsrechters, die ons altijd hebben gesteund en begrepen. Trots op onze fans, die dicht bij ons zijn gebleven en voortdurend hebben aangegeven hoe graag ze wilden dat de wedstrijden terugkwamen. Dit is een buitengewone gemeenschap, en we hebben het voorrecht om er deel van uit te maken.”

“Natuurlijk hadden we veel redenen om het seizoen 2019-20 te hervatten, maar in zo’n uitzonderlijke situatie moeten we de gezondheid van de mensen op de eerste plaats zetten en vóór alle andere belangen: onze spelers, onze coaches, onze scheidsrechters, onze clubs, hun personeel, onze medewerkers in de competitie, onze omroepen en al hun gezinnen. Door dit te doen, blijven we trouw aan onze overtuigingen en waar we voor staan.”

“In de komende maanden hebben we maar één missie: alles doen wat in ons vermogen ligt om onze gemeenschappen te helpen sterker terug te komen, en de beste versie van onszelf op te bouwen – op en buiten het veld – voor als we herenigd kunnen worden met de fans. Dit is geen einde, maar eerder een nieuw begin.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u