Coach Alain De Clippel stelt Falco Gent B voor. Het team speelt ook volgend seizoen in tweede landelijke.

“Ik schat de competitie in de A-reeks van tweede landelijke sterker in dan voorbije seizoen. Heel wat ploegen hebben goed werk verricht op vlak van transfers en ook de nieuwkomers in de reeks schat ik sterk in. Ik lees dat diverse ploegen een plaats in de top vijf ambiëren, en daar willen wij ons graag bij vervoegen. Het belooft dus een harde strijd te worden, waar iedere wedstrijd op het scherpst van de snee zal worden gespeeld. We beschikken volgend seizoen over een bredere vaste kern dan voorbije seizoen.”

“We treden opnieuw met een zeer jonge ploeg aan, met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar. Het bieden van een kwalitatieve opleiding staat in dit gegeven centraal, zodat spelers kunnen doorstromen naar het hoogst mogelijke niveau. Daarbij komt ook dat we met deze ploeg een goede plaats in het klassement willen bereiken. We hopen opnieuw volwaardig te kunnen rekenen op de reeds lang geblesseerde JJ Lincoln. De chemie van de Loof-broers, de energie van Praet, de ervaring van Feyers en de gestalte van Ghysens moeten een positieve bijdrage leveren aan het reeds bestaande geheel.”

“Onze sterkte moet onder meer in de transitie liggen. Werkpunt, op basis van voorbije seizoen, ligt vooral in de defense en in het spelen met een zekere constante. Voorbije seizoen wonnen we van de nummer twee en vier uit de reeks, maar lieten we het soms liggen tegen andere ploegen. Ik heb het gevoel dat we met deze groep aan een mooi hoofdstuk beginnen.”

Kern 2020-2021

Julius Lincoln
Jens Coppens
Sydney Gevaert
Arne De Winne
Lukas Cleymaet
Wouter Neyt
Quint De Smet
Modest Diependaele
Stef Feyers (Basket Waregem)
Louis Loof (Izegem)
Simon Loof (ZwevegemDeerlijk)
Quinten Praet (Bavi Gent)
Jari Ghysens (Denderleeuw)

Zij verlieten de ploeg: Jasper Unal (Oostende), Cedric Van Maldeghem (Gentson), Vandenhaute Dries (Knesselare)

Coach: Alain De Clippel

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u