Ronald Grunewald is de nieuwe coach van BBC Wildcats Gavere in tweede landelijke bij de vrouwen.

“Deze reeks is zeer aantrekkelijk met de uitermate sterke B- en C-ploegen die hun jeugdige talenten volop kansen geven om zich te ontwikkelen. Aanvullend heb je dan zeer sterke A-ploegen die een mix hebben van ervaring en jeugdig talent. En dan heb je nog de ploegen die wekelijks voor een verrassing zorgen waardoor het dus een reeks is die altijd spannend blijft tot op de laatste speeldag.”

“Wij moeten voornamelijk volop genieten van deze nieuwe uitdaging, wekelijks progressie realiseren en de vruchten hiervan plukken in de terugronde éénmaal we spelstijl en tempo van twee landelijke gewoon zijn. Wij zijn reeds volledig met het team voor volgend seizoen.”

“Objectief is de doelstelling om het behoud te kunnen verwezenlijken en zo de basis verder te leggen als vaste waarde in tweede landelijke die tevens als springplank kan fungeren voor de jeugdopleiding. Dit jaar streven we tevens om onze jeugd kansen te geven onder de vleugels van enkele zeer ervaren speelsters. We gaan ook in ons mentaal leerproces moeten leren omgaan met een verhoogde druk en nederlagen aangezien er vorig jaar in competitie geen enkele nederlaag werd geleden.”

“Doelstelling speltechnisch is om heel veel defensieve druk te leggen en vanuit onze inzet en teamspirit af en toe eens een ‘stuntje’ te realiseren tegen de ploegen in de linkerkolom. Aanvallend is onze doelstelling om iedereen zeer actief te laten meespelen en voor voldoende initiatief & gevaar te laten zorgen zodat onze tegenstanders zich niet moeten focussen op een bepaalde speelster. En vanuit het familiaal karakter van onze club is het ook belangrijk dat speelsters zich heel betrokken voelen bij de club waardoor we gezamenlijk streven naar een uitermate positieve ploegsfeer die ons dan extra energie bezorgt tijdens wedstrijden.”

Kern 2020-2021

Arissa Van Hoorde
Carlien Desmet
Christelle Nga Mbida
Emilie Van Laere
Febe Grunewald (KB Oostende Bredene)
Flore Slagmulder
Laure Van Overmeire (LDP Donza) 
Lien Devlamynck
Maité Benoot
Marlies Vercamer
Mirka Sanspeur
Stefanie Baert (BBC Houtem)
Tiana Geeraerd
Yana Vinck (Jeugd Gentson) 
Zoë Vermeire

Zij verlieten het team: Laura Ghyselinck (Feniks Futuria Gent)

Coach: Ronald Grunewald

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u