Sam Van Rossom is met Valencia begonnen aan beperkte groepstrainingen.

“Na twee weken van individuele sessies trainen we sinds vorige week in groepjes van vijf”, vertelt Sam Van Rossom aan L’Avenir. “We passen wel naar elkaar, maar we spelen bijvoorbeeld niet één tegen één. Alle gezondheidsmaatregelen worden gerespecteerd. Er is een man in de club die nu alles moet ontsmetten: ballen, borden, banken… Iedereen heeft zijn eigen kleedkamer. We wachten allemaal op de officiële beslissing van de bond voor een herstart van de Spaanse competitie, een beslissing die deze week moet worden genomen. Hoewel ik niet verbaasd ben dat de Euroleague is stopgezet, zou ik dat wel zijn als we de Spaanse competitie niet zouden hervatten, vooral vanwege de tv-rechten.”

“Ik voel me goed, ik ben zelfs twee kilo kwijt geraakt tijdens de lockdown. Het was misschien een beetje een slecht moment voor mij persoonlijk, aangezien ik in maart mijn volledige fysieke capaciteit had teruggewonnen, maar ik kan niet klagen, gezien de duizenden sterfgevallen in Spanje. Oké, ik ben aan het einde van mijn contract, maar we zullen zien… Ik wil natuurlijk graag in Valencia blijven, maar mijn prioriteit zal zijn om een tweejarig contract te tekenen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u