Dit is het spelersprofiel van Luna Samson van KB Oostende Bredene.

Naam: Samson
Voornaam: Luna
Leeftijd: 16 jaar
Woonplaats: Brugge
Werk/Studies: Humane Wetenschappen in Athena Oostende, gecombineerd met 6 uur basketbal op school
Team: KB Oostende Bredene One in eerste landelijke / U19
Positie: guard/vleugel

Leukste basketbalherinnering? Mijn leukste herinnering was toch wel het WK schoolbasket in Griekenland vorig jaar. Daar heb ik de tijd van m’n leven beleefd met super leuke en lieve mensen. Ik heb er bovendien ongelofelijk veel geleerd. We waren het jongste team daar en kregen wel geduchte tegenstanders, maar het was een onvergetelijke ervaring!


Ambitie?
Mijn ambitie was eigenlijk om met de dames te mogen meespelen en in het seizoen 2019-2020 heb ik die kans ook gekregen van coach Bruno Van Gorp en ik hoop dat dit seizoen weer te mogen doen. Verder zou eerste nationale wel een mooie ambitie zijn en daar zal ik voor werken, maar ik zit er niet per se op te wachten. 


Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan?
Ik heb niet echt iemand specifiek waarmee ik graag nog eens op het veld zou staan. Maar moest Sari Seghers terug mogen basketten, heel graag met haar! Voor de rest ben ik blij met iedereen die naast me staat en de dames hebben me vorig seizoen uitstekend opgevangen en het is een eer om met hen te mogen spelen en ik wil hen dan ook nog eens bedanken voor het warme welkom! 


Wanneer ga je stoppen met basketbal?
Ik denk voorlopig nog niet aan stoppen! Dat zien we wel. Ik ben nog jong. 


Van welke coach heb je het meest geleerd?
Ik heb van alle coaches die ik gehad heb, heel veel geleerd en ik vind het echt heel moeilijk te kiezen. Maar als ik dan toch echt moet kiezen dan ga ik voor Maarten Caron. Het is dan ook de coach waarmee ik het meeste tijd doorbreng denk ik en die me al enkele jaren training geeft op school. Hij kent mijn sterktes en zwaktes goed. Bovendien heeft hij een brede waaier aan kennis op basketvlak. 

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u