Coach Ly Hamady begint aan zijn tweede seizoen bij DBC Osiris Okapi Aalstar in eerste landelijke bij de vrouwen.

“De reeksindeling in eerste landelijke bestaat grotendeels uit de ploegen van het voorbije seizoen . Er zijn een vier nieuwkomers, drie ploegen uit tweede landelijke en ook Antwerp Giants uit Top Division Women. Op dit moment kan ik deze ploegen nog niet zo goed inschatten, maar eerste landelijke is een zeer interessante reeks waar elke week wel verrassingen kunnen vallen. Onze kern voor volgend seizoen is rond. Net voor de coronacrisis hebben we onze laatste transfer kunnen afronden. Uit de kern van het voorbije seizoen vertrokken vier speelsters en werden er vijf nieuwe speelsters aangetrokken.”

“Met samenwerking en overstap naar Okapi Aalst spelen we volgend seizoen in het ‘Forum’ en verandert ook onze naam in ‘DBC Osiris Okapi Aalst’. Dit is een grote stap voor de club en het basketbal in de regio Aalst. De ambitie is om mee te draaien in het bovenste deel van de rangschikking. Met de samengestelde kern, denk ik dat een plaats binnen de top vijf een haalbare kaart moet zijn. Het eerste doel is om zo snel mogelijk een hechte groep te vormen en vloeiend en attractief spel te hebben op het veld, waar iedereen in betrokken is. Ook de overname van de jeugdwerking van onze buren uit Denderleeuw is een meerwaarde voor de club. Hier zal hard mee gewerkt worden om op termijn de doorstroom van eigen jeugd te kunnen zien binnen de A-kern.”

Kern 2020-2021

Magali Pervolarakis (Kangoeroes Mechelen)
Kaat Bogaert (Sint-Lievens-Houtem)
Luca Cordier ( KB Oostende Bredene)
Rebecca Agbiamo (Basket Willebroek)
Margot Deneve (Blue Cats Ieper)
Mart Spiessens
Sorien Staelens
Silke Heesakkers
Celine Lemmens
Jolien Willems
Rani De Weghe
Janna Bauters

Zij verlieten de ploeg: Charlotte Boelens (Grimbergen), Lien Vonck (Grimbergen), Anke Deporte (B-ploeg), Silke Lenssens (B-ploeg)

Coach: Ly Hamady
Assistant coach: Peter Van Schandevyl

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u