Basket Holstra Wings Wevelgem-Moorsele kijkt vooruit naar seizoen 2020-2021 en bouwt verder aan zijn sportieve visie.

“Het is al een tijdje geweten dat basketbalclub Holstra Wings volop de kaart van de jeugd wil trekken. De afgelopen seizoenen werden al meerdere stappen in die richting gezet. De fusies van Jong Basket Wevelgem met achtereenvolgens Holstra Wevelgem, Basket Alumes Moorsele en Dames Basket Wevelgem waren de bouwstenen naar het beoogde doel van Wevelgem-Moorsele namelijk basket op een financieel gezonde basis, op sportief niveau van de leden en met de doorstroming van de jeugd voorop. Volgend seizoen worden opnieuw enkele belangrijke stappen gezet in de verjonging van de ploegen en de doorstroming van de jeugdspeler naar de fanionploegen.”

“De Heren ONE ploeg wordt voor de helft verjongd met 5 nieuwe namen. Het vertrek van Anthony Denoyel, Brecht Duyck, Sander Baert en Jochen Ghekiere wordt in de basis opgevangen door Nicolas Hanssens (ZwevegemDeerlijk), Jonas Derycke (Kortrijk Spurs), Tibo Spruytte (Kortrijk Spurs), Arne Volckaert (SPIE Izegem) en Lars Wastyn (Kortrijk Spurs). Vier van de 5 spelers speelden voordien al jaren in Wevelgem. Daarnaast wordt de basis aangevuld met Landelijke U21 spelers. De Heren ONE, onder leiding van de nieuwe headcoach Steven Deprez (Kortrijk Spurs), blijven in 1e Provinciale wat opnieuw een zeer sterke reeks lijkt te worden.”

“De Dames ONE ploeg, onder leiding van de nieuwe head-coach Marino Deprez (Blue Cats Ieper), blijft hoofdzakelijk gelijk en er komen nog 3 versterkingen bij nl. Margo De Korte (Oostende-Bredene KBOB), Flore Bloes (Wytewa Roeselare) en Hannah Derudder (Blue Cats Ieper). De Dames ONE promoveerden vorig seizoen en komen nu uit in de tweede Landelijke reeks aan zet.”

“Voor Dames ONE en Heren ONE dus voldoende uitdagingen. De Dames TWO ploeg, die in tweede provinciale uitkomen, zal zoveel als mogelijk versterkt worden met leden uit het nieuwe U19-team. Voor de Heren TWO ploeg, aanwezig in de derde provinciale reeks, zal komend seizoen nog meer de kaart van de jeugd getrokken worden. Deze ploeg werd volledig vervangen door U23-, U21- en U18-spelers. Het doel is evident : jeugdspelers een tweede match bieden op seniorenniveau en daarmee de doorstroming naar de Heren ONE bewerkstellingen. Zonder deze stap zouden jeugdspelers nooit genoeg ‘hun eigen spel’ kunnen spelen en niet kunnen aansluiten met het niveau in eerste provinciale reeks. Op deze manier verkleinen we de kloof voor de jeugd om bij de Heren ONE hun minuten mee te pikken.”

“Deze stap kwam er na uitgebreide gesprekken tussen de leden van de cel jeugdwerking en cel seniorwerking in samenspraak met de nieuwe jeugd- en seniorencoaches en het bestuur. Het was noodzakelijk om voldoende steun binnen de club te krijgen voor deze ingrijpende verandering bij de seniorenploegen. We beseffen dat dit niet bij iedereen even enthousiast onthaald werd en dat dit zeker een grote uitdaging zal worden voor de spelers en hun coach maar het is een noodzakelijke sportieve stap om te kunnen groeien als club. Als we naar een aantal omringende clubs kijken, zijn we niet de enige club die volgend seizoen zo’n drastische verandering zal doorvoeren.”

“De vroegere senioren-leden van de ploeg werden als volledige ploeg een plaats aangeboden in de vierde provinciale reeks maar hebben echter besloten om de club te verlaten. De Heren THREE, vierde provinciale reeks, blijven zoals de afgelopen jaren een gezonde combinatie van jeugdspelers, ervaren seniorspelers en verschillende oud-jeugdspelers die hun sportieve plannen hadden moeten stoppen wegens hun hogere studies.”

“Het is echter spijtig dat de coronapandemie niet heeft toegelaten om in schoonheid afscheid te nemen van de spelers die komend seizoen niet meer onder de ‘wings’ van basket Holstra Wings zullen spelen. Misschien kunnen we dit nog organiseren indien weer toegelaten door de overheid. Wij bedanken hen zeker voor hun inzet, toewijding en de sportieve vreugde die we met hen hebben mogen delen.”

“Zoals uit bovenstaande blijkt, zijn we bij Holstra WINGS helemaal klaar voor de uitdagingen van het komende seizoen. Laat dit dus maar snel beginnen!”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u