Home Top Division Top Division Two En nog reacties op de nieuwe reeksen van Top Division Two

En nog reacties op de nieuwe reeksen van Top Division Two

Er blijven reacties komen op de beslissing van Basketball Belgium om de reeksen van Top Division Two te herverdelen. Ondertussen bevestigde Basketbal Vlaanderen de reeksindeling.

“Heb het gisteren vernomen en is eerlijk gezegd moeilijk om te zeggen wat het worden zal”, klinkt het bij Tibo De Coessemaeker van Basket Sijsele. “Ik vrees dat het een beetje zoals de politiek is waarbij de Vlamingen en Walen elkaar niet kunnen vinden. In mijn ogen een triestige zaak waar wij als basketspelers ten eerste machteloos tegen staan. Dat is jammer…”

“En zo zitten we allemaal in eerste landelijke”, reageert coach Jérôme Jacquemin van Sprimont bij Liège & Basketball. “Ik hoop echt dat de clubs zich niet voor de gek laten houden. Als het zo blijft, is basketbal de verliezer!”

“Dit is een zeer spijtige zaak, zo verdwijnt het nationaal karakter en dat heeft zijn charmes”, zegt coach Sam Bilsen van GSG Aarschot. “Over de taalgrens gaan spelen is altijd anders. Het spel en de beleving is er verschillend als in Vlaanderen. Met de wijziging verandert er op zich niet veel voor ons. We zaten al in een reeks zonder ploegen van de provincie Luik en Namen. En Neufchâteau had al aangegeven dat ze ook uit deze reeks wou. Het enigste verschil is dat de Brusselse ploegen vervangen zijn door Antwerpse en Limburgse ploegen. De competitie krijgt hierdoor een landelijk karakter. Ik ben meer een voorstander voor een samenstelling zoals twee seizoenen geleden. Toen waren alle provincies aanwezig in een reeks. Dan alleen kan je spreken over een nationale competitie.”

“Persoonlijk heb ik geen bezwaar tegen deze beslissing, zegt Jorn Cornelissen van Leuven Bears B. “Ik zie twee grote voordelen. De reeks zal sterker zijn en we spelen dichter bij huis. Ik verwacht daardoor dan ook meer supporters zowel bij thuiswedstrijden als op verplaatsing.”

“Ik vind dat een rare beslissing, alsof er een extra landelijke reeks wordt gemaakt”, vertelt Bob Jansen van BBC Geel. “Het positieve is wel, sommige Waalse ploegen spelen in zalen die bijna vervallen zijn, wat maakt dat hun thuisvoordeel dikwijls nog groter is. En eens douchen onder warm water is ook niet verkeerd.”

“In Vlaanderen willen ze al twee tot drie jaar over een landelijke nulreeks spreken. De Vlaamse clubs zullen het vakkundig hebben laten gebeuren terwijl de AWBB zich liet doen”, vertelt Tom Ventat van Esneux aan Liège & Basketball. “Er is al een kloof tussen het noorden en het zuiden en die kloof zal waarschijnlijk nog groter worden. Ik denk echter niet dat dit het laatste voorstel is is. De clubs gaan erom vragen en we zullen opnieuw een oplossing vinden om terug te keren naar het beginpunt.”

“Ik heb het verrassende nieuws gisterenavond laat vernomen”, klinkt het bij coach Tibo T’Joncke van Basket Sijsele. “Ik denk echter dat de beslissing nog niet definitief is. Ik denk dat de kans groot is dat er felle reacties komen op dit nieuws, zowel van Vlaamse als Waalse clubs. Daardoor kan het volgens mij best zijn dat de ganse situatie opnieuw zal bekeken en besproken worden. Het lijkt me dan ook best nog even af te wachten vooraleer uitspraken te doen. Wel kan ik zeggen dat ik het zou betreuren dat het nationale karakter van Top Division Two zou verdwijnen. Daarnaast hoop ik wel dat dit niet lang blijft aanslepen en dat er dus snel duidelijkheid komt! Er is al genoeg onduidelijkheid momenteel over de reeks, de start van de voorbereiding en de competitie.”

close

Nieuwste artikels

Geniet van de vakantie, tot binnenkort!

Basket360.be gaat in verlof. Vanaf maandag 27 juli zijn we helemaal terug. We blazen even uit, maar komen zeker...

TEAM 2020-2021 – KB Gistel-Oostende B, eerste provinciale

Dit is de ploegvoorstelling van KB Gistel-Oostende B in eerste provinciale. Kern 2020-2021 Asaert MaximCastelein BartCatteuw...

SPELERSPROFIEL Oumar Sylla

Dit is het spelersprofiel van Oumar Sylla van Kangoeroes Mechelen B in Top Division Two. Naam: SyllaVoornaam: Oumar Leeftijd:...

TEAM 2020-2021 – RHK-Delrue Oostende, tweede provinciale

Dit is de ploegvoorstelling van RHK-Delrue Oostende in tweede provinciale. Kern 2020-2021 Zutterman NielsAlbrecht IvyDefreyne BenoitSchoolmeester...

SPELERSPROFIEL Laura Ghyselinck

Dit is het spelersprofiel van Laura Ghyselinck van Feniks Futuria Gent in tweede landelijke. Naam: GhyselinckVoornaam: Laura Leeftijd: 32...