Er blijven reacties komen op de beslissing van Basketball Belgium om de reeksen van Top Division Two te herverdelen.

“Is het nieuws van de nieuwe reeksindeling al officieel?”, vraagt coach Sébastien Dufour van Nijvel zich af. “Waarom in nationaal willen spelen maar alleen met korte verplaatsingen? Waarom alle clubs van een provincie samenbrengen? Het is onbegrijpelijk…”

“Ik denk dat het onzin is”, vertelt Yoann Hertay van Tongeren aan Liège & Basketball. “We kunnen het geen nationale competitie meer noemen. Al is het maar voor korte tijd, het is echt jammer dat de reeks op deze manier wordt veranderd. Voor ons betekent het vooral veel meer reizen. Het is ook triestig dat ik als Luikenaar niet tegen de Luikse ploegen kunnen spelen. Ik heb geen idee of de reeks hierdoor sterker zal zijn, ik ken de rosters van alle ploegen niet. Over een paar maanden weten we meer.”

“Verrassend nieuws dat ik gisterenavond hoorde”, vertelt coach Danny Wouters van Leuven Bears B. “Een nationale competitie met Walen apart en Vlamingen apart, jammer voor ons Belgisch basketbal. Het nationale gaat naar het landelijke. Ik ben benieuwd hoe dit in de toekomst verder gaat verlopen. Anderzijds de Vlaamse reeks gaat heel boeiend en vooral zeer sterk zijn. Er zal ook meer publiek op afkomen denk ik omdat er toch mooie wedstrijden op het menu zullen staan. Het is eens iets anders. Als speler en coach is het op dit moment even belangrijk zo snel mogelijk ons favoriete spel op een veilige manier terug te kunnen hervatten.”

“Als dit officieel zou bevestigd worden, zou dit een spijtige zaak zijn”, klinkt het bij coach Frank De Brucker die met Haantjes Oudenaarde voor het eerst in Top Division Two speelt. “Top Division Two kan men dit niet meer noemen. In ieder geval nationaal valt weg. Jammer voor het Belgisch basketbal.”

“Ik vind het triestig”, zegt coach Marc Hawley van Neufchâteau aan Liège & Basketball. “Waarom moeten de twee gewesten worden gesplitst? Zo hebben we nooit gewerkt. Waarom nu? Dit is het begin van het einde.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u