Elke week, op woensdag om 11 uur, laten we een coach aan het woord. En die geeft elke week de fakkel door aan een andere coach. Deze week laten we Yannick Lambreghts aan het woord, uitgekozen door Dave Van den Brande.

BIOGRAFIE

Naam: Lambreghts
Voornaam: Yannick
Woonplaats: Edegem
Beroep: Leerkracht Lichamelijke Opvoeding
Coach: sinds 2016

VRAGEN

Waarom ben je ooit begonnen als basketbalcoach?
“Als speler bouw je doorheen je carrière een bepaalde visie op. Je pikt allerhande zaken op van verschillende coaches, maar ook van de vele wedstrijden die je bekijkt. Na mijn spelerscarrière wilde ik met al die gebundelde ideeën en visie aan de slag.”

Wat is je meest memorabele moment als coach?
“In mijn eerste jaar als coach gingen we met onze juniors van Willebroek in het kader van de Beker van Vlaanderen nipt en totaal onverwacht winnen op het veld van het getalenteerde Leuven Bears. Die wedstrijd zal me altijd bijblijven. Bij Phantoms nu twee jaar op rij de titel winnen in eerste provinciale en tweede landelijke was ook fantastisch.”

Wat wil je ooit nog bereiken met je coaching?
“Ik heb ooit de wijze raad gekregen:’Probeer in alles wat je doet de beste te zijn. Je zal misschien niet altijd de beste worden, maar je zal steeds hoog eindigen.’ Die raad neem ik ter harte. Ik sta aan het begin van mijn coachcarrière en heb nog heel veel te leren. Ik doe er alles aan om het zo goed mogelijk te doen. Waar het schip dan ooit zal stranden? God mag het weten.”

WIT/ZWART

Offense of defense? Defense
Tien punten of vijf assists? Vijf assists
Kracht of techniek? Techniek
Wedstrijd of training? Wedstrijd
Zone defense of man to man? Man to man

En volgende week krijg je een nieuw interview, met een andere trainer, door coach Yannick Lambreghts uitgekozen.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u