Dit is het spelersprofiel van Yordi Spoelders, speler van Gembo Borgerhout A & B.

Naam: Spoelders
Voornaam: Yordi
Leeftijd:
20 jaar
Woonplaats:
Borgerhout
Werk/Studies:
Handelswetenschappen aan de KU Leuven
Team:
Gembo Borgerhout A (Top Division One) en B (tweede landelijke)
Positie:
Small Forward

Leukste basketbalherinnering? Final Four met de U18 van Gembo. De laatste match speelden we tegen BC Oostende voor de eerste plaats. Er waren waanzinnig veel supporters en een heel leuke sfeer. We verloren jammer genoeg deze match met vijf puntjes verschil.

Ambitie? Mijn diploma halen. En op basketvlak een vaste waarde worden in Top Division One of Two.

Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan? Ik heb niet echt een speler waarmee ik graag nog samen zou willen spelen. Ik wil het liefste van al zo lang mogelijk met mijn goede vrienden Nils Van Rompaey en Nathan Callens samen spelen.

Wanneer ga je stoppen met basketbal? Stoppen zal ik pas doen als ik er echt geen tijd meer voor vind of als mijn lichaam tegenwerkt.

Van welke coach heb je het meest geleerd? Van Dries Vingerhoets en Hans Geerts. Ze hebben me allebei heel veel vertrouwen gegeven, waardoor ik als speler de nodige stappen kon zetten. Door hun eigen ervaring als speler hebben ze mij heel veel goede tips gegeven.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u