Jan Guns is ook volgend seizoen de coach van Basket Waregem in Top Division One.

“De ploeg is al een tijdje compleet. We gaan van negen naar acht seniors, met de aanvulling van onze meest talentvolle en beloftevolle jongeren.”

“We ambiëren de top vier en dat is mogelijk met deze groep. Hopelijk blijven we wel gespaard van blessures, want zoals je kon zien de afgelopen seizoenen zijn het vaak de topteams met tijdens het jaar de minste blessurelast die het op het einde halen. Daarnaast willen we ook zo ver als mogelijk in de Beker van Vlaanderen.”

“Wilskracht. En we gaan vanuit een sterk defensief blok proberen aanvallen. Top 4, met het thuisvoordeel om aan de play-offs te starten. En indien dat niet zou lukken panikeren we niet. Want de voorbije seizoenen bleek dat thuisvoordeel geen garantie op succes, ook niet bij onze tegenstanders. Eigenlijk is groeien tot aan de play-offs en die voltallig en gezond halen het grootste doel van de reguliere competitie.”

“Een rangschikking, daar waag ik me niet aan. Maar Melsele, Gent en Ieper zullen zeker met ons vechten om in die top 3 te eindigen. Ik las dat ook Lommel en ik zie hen daartoe in staat voor de top 4 gaat. En er is altijd ook Oxaco en Gembo… Het zal dringen worden, maar zo wordt het vast en zeker opnieuw boeiend.”

Kern 2020-2021

Maxime Verspeeten (Gent Hawks)
Lucien Sissoko (Gembo Borgerhout)
Robin Spaens
Arne Steinbach
Brecht Guillemyn
J’Nathan Bullock
Tim Bruyneel
Aaron Van Vooren

Zij verlaten het team: Giel Vanthournout (Gent Hawks), Bart Samaey (Asse-Ternat), Leigh Enobakhare (Sijsele)

Coach: Jan Guns

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u