Ook volgend seizoen staat coach Kevin Van Meerhaeghe aan het hoofd van Basket Waregem B in tweede landelijke.

“Tweede landelijke A belooft een mooie competitie te worden met enkele sterke ervaren ploegen die in de reeks komen en enkele ploegen van vorig seizoen die zich duchtig versterkt hebben of er helemaal anders zullen uitzien. Ik verwacht me dus aan vele duels op het scherp van de snee. Keerzijde van de medaille stel ik vast is dat er wel steeds minder jeugdspelers op dit niveau acteren, wat ik een jammere evolutie vind.”

“Zelf blijven we met Waregem trouw aan onze clubfilosofie qua jeugdwerking en zal de kern bestaan uit U21/U18 of zelfs talentvolle U16-spelers, aangevuld met enkele U23-spelers. Wie goed werkt op training, zal geselecteerd worden en zich mogen bewijzen op dit mooie niveau. Feit dat hierdoor ook enkele zeer talentvolle jeugdspelers onze club vervoegen, bewijst dat we moeten blijven verder werken op deze wijze.”

“Onze doelstellingen zijn eigenlijk elk seizoen hetzelfde: onze jeugdspelers zich maximaal individueel en in teamverband laten ontwikkelen, hen leren hun mannetje te staan op dit mooie seniorsniveau en hopelijk zoveel mogelijk het vuur aan de schenen te leggen van de meer ervaren teams. Daarnaast blijft de ambitie om toch minstens enkele jonge spelers klaar te stomen op termijn voor misschien een rol van betekenis bij onze One in Top Division One. Met nu ook meer gestalte in de ploeg, wil ik vertrekkende vanuit een agressieve defense trachten nog gevarieerder en minder voorspelbaar basket te spelen waar het gevaar werkelijk van overal kan komen. Daarnaast wil ik opnieuw ook een hecht team – op en naast het terrein – zien, waar iedereen elkaar de beste open doelpoging gunt.”

Kern 2020-2021

Thomas Vanfleteren
Niels Deplaecie (Kortrijk Spurs)
Loïc Vynckier
Tim Dendoncker
Imran Porca
Jarno Lamborelle
Thomas De Jonckheere
Xander Hubrecht
Brent Bornauw (Olympia Denderleeuw)
Baziel Janssen (United Ninove)
Lukas Vanden Bogaerde
Robbe Frans (LDP Donza)
Robin Marreel
Arne Catteeuw
Bennet Vansteenkiste
Alain Omalagondja
Jakob Marcou

Zij verlieten het team: Sven Feyers (Falco Gent), Jan Moerman (Tielt), Matteo Plant (stopt)

Coach: Kevin Van Meerhaeghe

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u