Coach Tim Van Buggenhout stelt zijn team Panters Baasrode uit tweede landelijke voor.

“Bij Baasrode bereiden we ons stilaan voor op het nieuwe seizoen in 2de Landelijke. Vorig seizoen mogen we beschouwen als een relatief succes met een plaatsje net achter Brugge en Gent-Oost. Ik denk dat we daarmee op een correcte plaats zijn geland voor ons team. Wij willen dan ook verder bouwen op de basis van vorig seizoen en we hebben dus quasi de volledige kern kunnen behouden.”

“Sander Ulrichts is de enige nieuwkomer en hij komt van Panters B, dus hij is ook al bekend met ons systeem en manier van spelen. Dat gaat ons, op het vlak van continuiteit, zeker helpen. Als ik onze speelstijl moet omschrijven dan zou ik het houden op: up-tempo offense met veel shooting op de perimeter en jeugdig enthousiasme, en soms wat overmoed. Onze sleutel ligt, zoals ik bij veel ploegen lees, steeds aan de defensieve kant van het terrein. We zijn een team dat heel ‘undersized’ is. Tegenstanders proberen daar geregeld van te profiteren, maar we proberen daar defensief oplossingen voor te vinden via traps, rotaties, pressure op de bal… Wat we proberen te vermijden is dat het een half-court, trage partij wordt.”

“In de reeks van volgend seizoen verwacht ik Avanti Brugge, Condors St-Niklaas en Gent-Oost Eagles bovenaan. Ons eigen korte-termijn doel is deze teams een paar keer pijn doen en ons in een groepje net achter deze teams nestelen. Dat, samen met de integratie van enkele extra jeugdspelers, moet onze ambitie zijn. Zeker een paar van die jeugdspelers moeten zich via Panters B kunnen opwerken tot A-kernspelers in de komende jaren. Dat is misschien wel de belangrijkste ambitie van de club en de coaches.”

Kern 2020-2021

Sander Ulrichts (B-ploeg)
Lars Moortgat
Mathias Van Hoyweghen
Jordi Gillis
Ben Vandenbrandt
Arne Saerens
Bruno Baert
Robin Collewaert
Seppe Vernaeve

Zij verlieten het team: Christian Agbiamo (Kontich), Bob Denotté (B-ploeg)

Coach: Tim Van Buggenhout

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u