Home Basket Euromillions "Gjergja is de beste coach die we ooit gehad hebben"

“Gjergja is de beste coach die we ooit gehad hebben”

Voor Johan Vande Lanotte is Dario Gjergja de beste coach die Oostende ooit gehad heeft.

Gjergja arriveerde in december 2011 in Oostende en hielp de club aan een ongezien palmares in die negen jaar. Johan Vande Lanotte schetst hoe de Oostende hem aanwierf. “Na een blessure was het driepuntshot van Ralph Biggs bij Charleroi aanzienlijk verbeterd en ik was volledig overtuigd dat Gjergja hem dat had aangeleerd”, geeft Johan Vande Lanotte nu toe aan Het Nieuwsblad. “Het feit dat iemand aan een speler van 27 of 28 jaar nog zoiets kan aanleren, betekent dat die coach een impact heeft op zijn spelers.” Maar Gjergja had blijkbaar niet gewerkt aan Biggs’ driepuntshot. “De aanleiding waarom we Gjergja aantrokken, was dus verkeerd, maar onze bedoeling was wel juist. En Gjergja werkt wel degelijk aan een speler om hem op elk moment te verbeteren. Gjergja heeft absoluut een impact op zijn spelers.”

Gjergja is volgens Vande Lanotte ook een werkbeest. “Dagelijks is hij van ‘s ochtends tot ‘s avonds intensief met zijn spelers bezig. Coaches als Lucien Van Kersschaever en Eddy Casteels werkten ook heel hard, maar Gjergja gaat nog een stap verder. Hij werkt 24 uur per dag, zeven dagen op zeven. Wanneer we kampioen spelen, is hij blij tot hij gaat slapen. Maar bij het ontwaken is hij dat weeral vergeten. Het winnen van een kampioenschap heeft bij hem een impact van twaalf uur. De andere 364 dagen en een half is hij bezig met een antwoord zoeken op de vraag: wat gaan we nu doen? Ik herken mezelf hierin. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 haalden wij met de partij 46% in Oostende. Na een televisie-interview heb ik tien minuten bij mezelf gezegd hoe goed het was. Daarna was ik ook bezig met de vraag: wat gaan we nu doen? Het genieten van succes is intens, maar het is slechts een kort moment.”

“Tijdens de coaching kan hij zich niet altijd beheersen. Dan verliest hij zijn eigenheid. Wanneer er een fout op het terrein gebeurt, ligt de reactiesnelheid van Dario altijd iets hoger dan die van de refs. Onze coach reageert altijd iets eerder dan de ref. Dat zorgt voor irritatie bij de scheidsrechter, want hij heeft gefloten en toch reageerde de coach. In zijn reacties zit 70% passie maar ook wel 30% beredenering. Samenvattend: Dario Gjergja is de beste coach die we hier ooit gehad hebben. Zijn specifieke universitaire opleiding, zijn ervaring als assistent-coach en zijn dagelijkse inspanningen maken hem tot een topcoach.”

close

Nieuwste artikels

Geniet van de vakantie, tot binnenkort!

Basket360.be gaat in verlof. Vanaf maandag 27 juli zijn we helemaal terug. We blazen even uit, maar komen zeker...

TEAM 2020-2021 – KB Gistel-Oostende B, eerste provinciale

Dit is de ploegvoorstelling van KB Gistel-Oostende B in eerste provinciale. Kern 2020-2021 Asaert MaximCastelein BartCatteuw...

SPELERSPROFIEL Oumar Sylla

Dit is het spelersprofiel van Oumar Sylla van Kangoeroes Mechelen B in Top Division Two. Naam: SyllaVoornaam: Oumar Leeftijd:...

TEAM 2020-2021 – RHK-Delrue Oostende, tweede provinciale

Dit is de ploegvoorstelling van RHK-Delrue Oostende in tweede provinciale. Kern 2020-2021 Zutterman NielsAlbrecht IvyDefreyne BenoitSchoolmeester...

SPELERSPROFIEL Laura Ghyselinck

Dit is het spelersprofiel van Laura Ghyselinck van Feniks Futuria Gent in tweede landelijke. Naam: GhyselinckVoornaam: Laura Leeftijd: 32...