Dit is het spelersprofiel van Quinten Praet van Falco Gent B in tweede landelijke.

Naam: Praet
Voornaam: Quinten
Leeftijd: 21 jaar
Woonplaats: Sleidinge
Werk/Studies: Afgestudeerd als ergotherapeut. In september nieuwe studie beginnen, maar nog niet aan uit wat.
Team: Falco Gent B in tweede landelijke
Positie: 3, 4 en 5

Leukste basketbalherinnering? Het derde jaar met de U21. Het was een heel hechte groep, zowel op als naast het veld. We hebben toen ook heel veel wedstrijden gewonnen. Best ver geraakt ook toen in de competitie. Er was goed teamspel op het veld en er werd heel goed gecommuniceerd, wat ik belangrijk vind in het basketbal.

Ambitie? Op een niveau spelen waar ik een impact heb op het spel dat wordt gespeeld. Op welk niveau dat is, heb ik nog echt geen goed zicht op, omdat het hoogste niveau waar ik ervaring heb tweede landelijke is.

Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan? Elke speler van de U18 landelijk indertijd. Dat was een zeer leuk jaar en veel mensen van die ploeg zie ik de dag van vandaag nog steeds op de pleintjes en dergelijke.

Wanneer ga je stoppen met basketbal? Tot het fysiek niet meer mogelijk is. Zolang ik me goed voel en het mogelijk is, blijf ik doorgaan.

Van welke coach heb je het meest geleerd? Bij de U18 van coach Junior Junotic. Hij was zeer gedreven en had een goede aanpak. Iedereen werd gepusht op en naast het veld om zijn beste beentje voor te zetten. Het was een harde aanpak maar op een zeer respectvolle manier naar iedereen toe. Met als gevolg heel veel goede resultaten in de wedstrijden.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u