Coach Jan Vermeersch stelt de damesploeg B van Jeugd Gentson in tweede landelijke voor.

“Tweede landelijke was vorig seizoen een interessante reeks, omdat iedereen van elkaar kon winnen. Ik ben wel benieuwd of dit nog zo zal zijn met zes nieuwkomers in de reeks, waarvan toch vijf stijgers uit eerste provinciale. Houtem, Middelkerke en Feniks Gent schat ik hoog in, omdat die drie ploegen een brede en ervaren kern kunnen voorleggen. Daarnaast kijk ik uit naar de wedstrijden tegen Kortrijk en Waregem. Dit zijn clubs met een gelijkaardige werking en visie op het vlak van het integreren van jeugd binnen hun damesploegen. Onze ploeg is compleet ondertussen.”

“Samen met coach Naomi, die ook de U19 zal coachen, is het ons hoofddoel om elke speelster individueel naar haar hoogste niveau te brengen, fundamenteel te scholen op technisch, tactisch en fysiek vlak en op te leiden binnen een teamconcept. Dit is zeker mogelijk met onze jonge ploeg. De speelsters zijn allemaal leergierig en harde werkers op training. Ik heb ook het voordeel te kunnen verder bouwen op het werk van coach Wesley Wauters die nu terug de dames A onder zijn hoede neemt. Het nadeel van onze leeftijd is dat we soms onstuimig zijn. Het zal belangrijk zijn om onze gretigheid, zowel defensief als offensief, gecontroleerd te laten gebeuren en dat 40 minuten lang.”

Kern 2020-2021

Maury de Schuyter
Femke Van Laere
Elise Buyse
Lise Van de Veire
Sarah Verniers
Lien Heyse
Louise De Geest
Fran Valcke
Lonne Bulckaen (Waregem)
Hanna Meireman (Denderleeuw)
Siene Van Loo (Laarne)

Zij verlaten het team: Mayté Blomme (A-ploeg), Rani Simoens (A-ploeg), Judith Vandepitte (A-ploeg)

Coach: Jan Vermeersch
Assistent coach Naomi Steenacker (Basket Sijsele)

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u