39 is ze ondertussen, maar voor Emma Meesseman is het nu al duidelijk dat Ann Wauters ook in 2021 mee moet naar Tokio.

“De perfecte kapitein,” noemt Emma Meesseman haar in een zoomsessie met Wauters en bondscoach Philip Mestdagh voor studenten sportjournalistiek aan de Howest Hogeschool West-Vlaanderen. “Maar of het nu op het veld of naast het veld is, we hebben Ann echt nodig”. We hebben de voorbije jaren wel meer ervaring opgedaan, maar op belangrijke momenten hebben we nog altijd Ann nodig om deze ploeg samen te houden. Ik weet van mezelf dat ik nog niet zoals Ann de hele ploeg kan toespreken. Zonder Ann kunnen wij dat niet, deze ploeg is daar nog niet klaar voor. Zeker niet op zoiets groots als de Olympische Spelen, waar nog zoveel meer bij komt kijken.”

Mestdagh geeft Meesseman gelijk. “Een nationale ploeg zonder Ann, ik kan het mij nog niet voorstellen. Ze geeft tips, schenkt vertrouwen in de kleedkamer. Als coach is het ook leuk om een verlengstuk te hebben in de spelersgroep in wie ik vertrouwen heb en met wie ik soms kan overleggen. Dat is de reden waarom Ann nog altijd haar plaats heeft bij de nationale ploeg.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u