In het tussenseizoen ruilt Nederlander Marijn Cuijpers BBC Pelt in over Bree Basket.

“Allereerst wil ik zeggen dat ik de twee seizoenen bij BBC Pelt een leuke tijd heb gehad. We hebben wat ups en downs gehad, maar al met al heb ik het daar naar mijn zin gehad. Mijn eerste jaar in Overpelt hadden we een heel goed seizoen en hebben we meegedraaid in de top van de competitie met als eindresultaat een derde plek. Het seizoen hierna werd het team omgegooid en daardoor bestond het grootste deel van het team uit nieuwe spelers. In de preseason speelden we zeer goed en dit schepte verwachtingen voor de rest van het seizoen. Door meerdere blessures hebben we veel wedstrijden verloren en zijn we aan de onderkant van de rangschikking geëindigd. Wel stonden we in de halve finale van de beker, maar deze konden helaas niet doorgaan. Aan het einde van het seizoen bleek dat we geen volwaardig team hadden om het volgende seizoen te starten in de provinciale reeks.”

“Ik heb voor Bree Basket gekozen om meerdere redenen. Wat voor mij het zwaarst weegt wanneer ik een keuze maak voor een nieuw team is dat ik naar een plek wil waar ik kan groeien als speler. Ik denk dat bij een team zoals Bree volgend jaar, met meerdere spelers die in hun carrière op hoger niveau hebben gespeeld, ik veel kan leren en dit heeft een grote rol gespeeld bij mijn keuze. Ook is het belangrijk dat ik basketbal kan combineren met mijn studie, Chemical Engineering and Chemistry aan de TU in Eindhoven, en Bree ligt op een afstand die ik goed kan overbruggen.”

“Ik ben een groot fan van Kobe en hetgeen wat mij het meest inspireerde was zijn gedrevenheid om te winnen. Ik wil zelf ook altijd gaan voor het hoogst haalbare en dus is mijn persoonlijke ambitie, voor elk seizoen, het kampioenschap. Ik denk dat het team en de rest van de organisatie net zo zeer gedreven is en deze spirit met mij deelt voor volgend seizoen. Volgend seizoen is mijn vierde seizoen in België, het twaalfde seizoen in totaal.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u